"Nem akarom felvenni a nagyis tempót!"

Détár Enikő: Néha azt érzem, nem bírom tovább...

Hónapokig csend uralkodott a csinos színésznő és műsorvezető körül. Détár Enikő most először mesélt arról, mit is élt át az elmúlt időszakban.

2010.04.15 09:30ma.hu

Volt egy lassításos időszaka - fogalmaz Détár Enikő, akinek pszichiátriai kezeléséről is találgatások röppentek fel. A színésznő Albert Györgyi könyvében is felvállalta, hogy volt már depressziós, de szerinte ezt nem kell "túlcsócsálni". Bevallja: ő olyan, aki szélsőségesen él meg dolgokat, akik jól ismerik, tudják, de nem kell, hogy ezt mindenki lássa.

Gondolkodott azon, miért is kapta a betegséget. Kicsit talán jobban kellett volna beosztani energiáit. Kell a külső kontroll, amiről azt hitte, nincs rá szükség. Tudja, hogy muszáj továbbmennie, de szeretné megérteni, miért gyógyul a "gigája" lényegesen lassabban, mint ahogy szeretné - mondta a színésznő a Hot magazinban.

Détár Enikő nehezen emészti meg, hogy nemcsak agyában kell rendet tennie, de jelenleg három hangon gyakorol. Gondolkodik, miért is történt mindez, túl sokat dolgozott-e, vagy ennyit bír a szervezete. Úgy érzi, nem akar leállni és felvenni a nagyis tempót. Ráadásul ma már sehová sem ülhetünk be úgy, hogy tudjuk, ez lesz évekig. Kevesen tudják a bizonytalanságot elfogadni.

A színésznő szorongott attól, hogy amit összerakott, a rossz véletlenek egybeesése miatt egyszercsak elveszíti. Nem a pár hónapot, hanem a hitelét. Szeretne jó anya, feleség lenni és karrierjét is működtetni, de néha ebbe a nőknek beletörik a bicskájuk - vélekedett a Hot! magazinban a sztár.

Nem érzi most úgy, hogy túlvállalta volna magát, mert a pörgésben érzi jól magát. Nem szeretne szabályos, kiegyenlített életet élni, miközben néha azt érzi: nem bírja tovább. Vannak jobb és rosszabb napok, de szerencsére olyan társa van, akivel minden működik.

Van konklúziója az elmúlt időszaknak, de a bőréből nem bújhat ki - fogalmazott Détár Enikő, aki hozzátette: ahogy mondani szokás, a show-nak mennie kell tovább - adta hírül a Hot! magazin.

Détár Enikő decemberben eltűnt a képernyőről. Műtétre volt szüksége, a hangszalagján talált ciszta miatt kellett operálni.

Torkából eltávolították a cisztát, ám míg tavalyelőtt márciusban, a műtött térdével viszonylag rövid idő után színpadra állhatott, a színésznő-műsorvezető ezúttal kénytelen volt belátni, lényegesen többet vállalt, mint amennyit bírt - aztán kiderült, hogy muszáj lassítania. Szervezete jelzett neki.

Détár Enikő azonban rettentően elkeseredett a kialakult helyzettől. Lelombozta, hogy nem tudott teljesíteni, rettegett, hogy a hangja nem lesz a régi. Ha viszont nem tartja be az utasításokat, a karrierjének is könnyen búcsút mondhat - panaszolta január végén a színésznő-műsorvezető.

Mivel nem sokkal a műtét után belevetette magát a munkába, de nem bírta tartani a tempót, ennek meglett az eredménye: idegösszeomlással kórházba került. Őrzött szobájába csak férje, Rékasi Károly és az időközben Angliából hazaérkezett lánya, Gigi mehetett be.

Február közepén Détár Enikő arról számolt be, hogy háromhetes kórházi kezelésen van túl, szerencsére jobban van, és már otthon pihen.

Ismét elmondta, hogy hangszálai valamivel lassabban gyógyulnak, mint remélte, de külön tanárok foglalkoznak vele: egyik a beszéd-, a másik az énekhangjával, annak érdekében, hogy újra színpadra és kamerák elé állhasson...

Alaposan meglepődött Détár Enikő!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.