Nem vettek ujjlenyomatot a halálakor

Eltűntek a nyomok Daróczi Dávid lakásából

Nem vettek ujjlenyomatot a volt kormányszóvivő halála után abban a lakásban, ahol Daróczi Dávid holttestét megtalálták - A rendőrség a helyszínen kizárta az idegenkezűséget. Ha azonban igaz, amit szem- és fültanúk állítanak, ez igen fontos bizonyíték lett volna.

2010.05.03 07:30ma.hu

Doszpot Péter, mint mondta, nem lát bele a Daróczi-esetbe, de általánosságban elmondhatja, nem rögzített ujjlenyomatokat a rendőrség a helyszínen. A gyilkossági csoportot nem hívták ki, mert az életvédelmiség és az igazságügyi szakértő kizárta az idegenkezűséget.

Ha ez nem zárható ki, akkor a helyszíni szemle bizottság rögzíti a nyomokat, főként a holttesten és annak környékén, de erre itt nem került sor, felesleges lett volna.

Csakhogy a lakók újabb és újabb történetekkel állnak elő - így például legutóbb az derült ki, egyikük hallotta, hogy egy mentős azt mondja a lakásból kijövet: három pohár áll az asztalon. Az sem világos, hogyan rúgta be a ház kapuját Daróczi Dávid barátja, aki aznap éjjel felfedezte a holttestet - adta hírül a Napi Ász.

Egy, a nevét és arcát nem vállaló lakó testvére nemrég azt nyilatkozta az egyik lapnak, hogy ők a volt kormányszóvivővel egy emeleten laktak, és a tragédia estéjén a lakásból ricsaj és zene szűrődött ki. Úgy gondolta, hogy Daróczi Dávid bulit tartott.

Azt korábban is lehetett hallani, hogy partit szervezett a volt kormányszóvivő, de arról eddig szó sem volt, hogy ezt abban a lakásban is megtette, ahol később öngyilkos lett.

A fültanú nem kívánt nyilatkozni az ügyben, a rendőrségen sem jelentkezett. Ha azonban a hallottak igazak, felmerül a kérdés, hová tűnhettek el a buliban résztvevők.

Valamint, hogyy ha valaki valóban tartózkodott a lakásban Daróczi halála előtt, az fontos információkkal szolgálhat a volt kormányszóvivő lelkiállapotáról és magáról a halálesetről is.

Azt pedig többen is állították az utóbbi napokban, köztük Choli Daróczi József, Daróczi Dávid édesapja, hogy a társasház kapuját, melyet állítása szerint a barát, aki megtalálta a holttestet, berúgott, nem olyan egyszerű megmozdítani. Berúgni pedig csaknem lehetetlen.

Daróczi-dosszié: összeállt a kép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.