A volt amerikai elnök Jelcinről is beszél...

Mosolyfakasztó részletek Clinton hamarosan megjelenő könyvéből

A volt amerikai elnök Jelcinről, a Lewinsky-botrányról, és George W. Bushról is beszél a 707 oldalas könyvében. A könyvben - amelynek tartalmára Bill Clinton rábólintott - az egykori demokrata elnök utódjáról is szót ejt, "alkalmatlannak" nevezve az őt a hivatalban követő George W. Busht.

2009.09.23 14:30MTI

- "Kis híján nemzetközi bonyodalmat okozott a washingtoni Fehér Házban Borisz Jelcin; a néhai orosz elnök 1995-ös látogatása alkalmával ittasan, egy szál alsónadrágban próbált taxit fogni a híres épület kertjében, mert pizzára vágyott." - derült ki a Bill Clinton elnökségéről hamarosan megjelenő új könyvből, amelynek maga az exelnök volt a riportalanya.

A vodka iránti szenvedélyét nem palástoló Borisz Jelcin a "pizzás éjszaka" utáni estén is bonyodalmat okozott, akkor ittas behatolónak nézték, ugyanis az orosz elnök a magas rangú vendégek szálláshelyéül szolgáló Blair House pincéje körül bóklászott.

A titkosszolgálat még Clinton elnököt is tájékoztatta - idézett a történetekből a brit Daily Mail című újság internetes kiadása. Bill Clinton minderről és az elnöksége alatt történtekről Taylor Branch történésznek beszélt.

A szeptember végén megjelenő könyv hetven - kazettára rögzített - interjún alapul, a mű The Clinton Tapes: Wrestling History with the President (A Clinton-felvételek: vívódás a történelemről az elnökkel) címet viseli. A Pulitzer-díjas írót maga a volt elnök választotta ki, hogy legyen elnöki éveinek nem hivatalos krónikása.

Az 1993 és 2001 között hivatalban lévő elnök egyedül a Lewinsky-botránnyal kapcsolatban bizonyult szűkszavúnak, arról csak annyit mondott: "megtört" a politikai és magánéleti terhek alatt. A könyvből fény derül Al Gore alelnök és Bill Clinton 2000-ben feszültté vált kapcsolatára is.

Az alelnökként az államfői posztért ringbe szálló Gore emlékezetes választásokon maradt alul George W. Bush-sal szemben.

A választás után Gore és Clinton kétórás feszült beszélgetést folytatott, amelynek során a későbbi Nobel-békedíjas politikus azt mondta, hogy Clinton viselkedése a választási győzelembe került.

Clintont elnyomja ex-neje, Hillary?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.