AIDS elleni küzdelem a hírességek módján

AIDS elleni küzdelemért bálozott Bill Clinton és Eva Longoria Parker Bécsben

Bill Clinton volt amerikai elnök, Eva Longoria Parker színésznő, Kate Perry popénekesnő és sok más híresség részvételével, tizenhetedszer rendezték meg szombat este Bécsben a Life Ballt, az AIDS elleni küzdelmet támogató jótékonysági bált.

2009.05.17 17:38MTI
Fotó: MTI

A patinás városháza előtti téren megtartott nyilvános megnyitóra és gálára mintegy tízezer néző gyűlt össze. Az idei bálon a színpompás, sokszor bizarr díszletek és kosztümök a vízhez és a tenger alatti világhoz kötődtek.

A látványosságot azonban nem csak ez jelentette, hanem a gálát követő bálra érkező számos hazai és külföldi sztár is. Mintegy négyezren váltottak jegyet az estélyre, a vendégseregben ott volt például Pamela Anderson amerikai színésznő, Amber Valletta modell és a "Topmodell leszek" című tehetségkutató műsor osztrák változatának győztese, Larissa Marolt is.

Bill Clinton 2002-ben létrehozott magánalapítványa révén maga is részt vesz az AIDS elleni küzdelemben. A volt amerikai elnök saját bevallása szerint fennállása óta kétmillió embernek segített az alapítvány. A Life Ball 100 ezer dollárral (74 ezer 200 euró) járó díját a Clinton-alapítvány egyik kutatójának, Trevor Peternek ítélték oda az idén. Egy másik amerikai AIDS-alapítvány, az "amfAR" képviselőjeként volt jelen a rendezvényen Eva Longoria Parker, a Született feleségek című amerikai filmsorozat egyik főszereplője. A Life Ball (Az élet bálja) jótékony célra fordított bevétele minden évben több mint egymillió dollár.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.