Kiakadt az idióta neveken a sztár

Hajdú Péter: Csak önző és buta ember képes ilyesmire...

A ma már kisgyermekes apuka műsorvezető el van képedve azon, milyen neveket adnak egyes szülők a gyermeküknek - Hajdú Péter elárulta, az ő lányát miért Noéminek hívják.

2009.07.24 08:50ma.hu

Sosem adna olyan nevet a gyermekének, ami gúnyoldódásra ad okot - szögezte le Hajdú Péter arra a hírre reagálva, miszerint Svédországban egy fellebbviteli bíróság úgy határozott: nem helyénvaló a Q név a gyermeknek, az 1982-es névtörvény egyébként sem engedélyezi az egy betűből álló neveket.

Svédország a 20. század eleje óta szabályozza a névadást, s a törvény értelmében az adóhatóság megvétózhatja a névválasztást, ha úgy vélik, hogy az később gondokat okozhat.

A Metallica nevet először nem engedélyezték, de a döntést később felülbírálták. 2005-ben egy ár a Google nevet adhatta gyermekének. 2008-ban az a döntés született, hogy az Ikea név elfogadhatatlan, a Lego azonban engedélyezhető.

Hajdú Péter nagy butaságnak tartja az efféle neveket. Csak önző és buta ember képes ilyet adni a gyermekének, akit később emiatt gúnyolhatnak. Sarka Kata és ő azért nevezték el Noéminek a lányukat, mert az nemzetközileg elfogadott, jól cseng minden nyelven és könnyen érthető.

Azoknak a szülőknek, akik furcsa, vagy nevetséges neveket választanak gyermeküknek, azt tanácsolja: először vegyük fel maguk azt a nevet és mutatkozzanak be azon. Csak hogy érezzék, minek teszik ki a gyermeküket - mondta a Napi Ásznak a sztár.

Hajdú Péter és Sarka Kata egyébként még egy gyermeket terveznek, nagyjából két-három éven belül. Mint elmondták, egyiküknek sincs testvére, ezért szeretnék, ha kislányuk nem egykeként nőne fel.

A csinos modell a közelmúltban elárulta: ő nem riad vissza attól, hogy a kis Noémi születése után néhány hónappal ismét teherbe essen.

Gyakorló szülőktől azt hallotta, hogy minél kisebb a korkülönbség a testvérek között, annál jobb. Egyszerűbb a dolga az anyának és az apának.

Hajdú Péter azonban nem tartja jó ötletnek, hogy felesége ilyen rövid időn belül újra szüljön. Úgy véli, hogy cseperedő lányuk nemsokára egész embert fog kívánni.

A legideálisabb az Esti Frizbi sztárja szerint az, ha a gyerekek között 2-3 év a korkülönbség. A végső döntés szerint az újabb baba majd akkor érkezik Hajdú-Sarkáékhoz, ha mindketten úgy érzik, hogy jöhet.

Hogy a leendő kistestvérnek milyen nevet ad majd a páros, azt persze egyelőre nem tudni.

Hajdú Péter magára maradt a lányával!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.