"Minek indítunk bárkit a versenyen?"

Lang Györgyi: Nekünk kínos lenne, ha nyernénk

Alaposan odamondogat internetes naplójában a királyi tévének Lang Györgyi - A Pa-dö-dő énekesnője kiborult azon, hogy már a második énekes lép vissza az Eurovíziós dalfesztiváltól idén.

2009.02.13 08:10ma.hu

Lang Györgyi nem rejti véka alá véleményét. A Napi Ász nyilvánosságra hozta az énekesnő storyonline-on vezetett blogjában leírtakat. Györgyi szerint kiábrándító, hogy először megszavaz a titkos zsűri egy dalt, ami nem felel meg a versenykiírási szabályoknak.

Másodjára bejuttatnak valakit a versenyre, de elfelejtik neki megmondani, mikor van, s utólag derül ki: nem ér rá az illető. A Pa-dö-dő sztárja kifejti: szerinte azért macerás ez az egész, mert nem érdekünk, hogy jól szerepeljen, sőt, nyerjen az ország.

Mivel akkor jövőre nekünk kéne rendezni a fesztivált. Ez kínos lenne a királyi tévének, hiszen nem lenne energiája, kapacitása, technikája, de kedve sem egy ilyet megcsinálni. De akkor miért indítanak a versenyen bárkit, teszi fel a kérdést blogjában az énekesnő.

Az MTV a Napi Ásznak elmondta, hogy maximálisan tiszteletben tartja Lang Györgyi véleményét, feltételezve, hogy azok tájékozatlanságból fakadnak. A pályázók a nevezés idején tisztában voltak a pályázati feltételekkel, a zsűri pedig nem titkos, mind az öt tagja elismert szakember, nevük nyilvánosságra is került - tudatta a Napi Ász.

Lang Györgyi az elmúlt hetek eseményeire reagált. Az első döntés szerint ugyanis Zentai Márk képviselte volna hazánkat az Eurovíziós dalfesztiválon, melyet idén Moszkvában rendeznek.

Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió által meghirdetett felhívásra. Több órás válogatás előzte meg a döntést.

Az MTV pályázatára beküldött, százöt dal közül választotta végül a zsűri egy svéd zeneszerző művét, a How we party című számot.

Ezt adta volna elő Mark, csakhogy bekövetkezett a váratlan fordulat: az énekes visszalépett a versenytől. Kiderült ugyanis, hogy a dal szerzőjének, Figge Boström-nek a műve már megjelent 2006-ban, a svéd Big Brother-ben.

A zsűri másodjára Tompos Kátya színművésznőt látta esélyesnek arra, hogy képviselje Magyarországot a rangos rendezvényen. Magányos csónak című számával indult volna Moszkvába.

Néhány nappal később újabb váratlan dolog történt: Tompos Kátya is visszalépett az Eurovíziótól!

A Sony BMG lemezkiadó arról értesítette a Magyar Televíziót, hogy a lány színházi elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a dalversenyen való szereplést.

A bejelentés igen váratlanul érte a köztelevíziót. Az MTV arról adott tájékoztatást, hogy szerencsére a beérkezett 105 pályázat között több remek dal is van, amelyek közül most újra válogatni fognak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.