Harminc év van gyermekei közt

Nem tervezett baba volt - Ujlaki Dénes 64 évesen apa lett!

Esténként lelkesen siet haza újszülött fiához - Újra csecsemőt ringat Ujlaki Dénes. A hatvannégy éves színész nem érzi idősnek magát az apaszerepre.

2009.01.19 13:00

Ujlaki Dénes és 27 éves párja, a még egyetemi tanulmányait folytató Judit nem tervezték a kisbabát, de nagyon örülnek neki - A kis Gáspár a színész harmadik gyermeke, az idősebbek közül lánya 31, fia 21 éves.

Ujlaki nem érzi magát idősnek az apaszerephez. Eteti, fürdeti, játszik vele, este pedig a Katona József Színházban lép színpadra. Párja, akivel annak idején a Bárka színházban ismerkedett meg, épp a vizsgaidőszakkal küzd - árulta el a színész a Blikknek.

A színészt persze nemcsak a színpadon, hanem ismert filmszerepekben is megkedvelhette a közönség - Ujlaki Dénes játszott a Szerelem első, második vérig, majd a produkció utolsó részében, a Szerelem utolsó vérig című alkotásban is: a főszereplő Berencsi Attila édesapját formálta meg.

Az utóbbi években láthattuk a Rokonok című filmben, a Másnap-ban, a Hamvadó cigarettavég-ben, korábban a Szeressük egymást gyerekek!, a Psyché című produkcióban és számos más filmben is.

Dolgozott több vidéki színházban, így például a debreceni Csokonai Színházban, a győri Kisfaludy-, a veszprémi Petőfi Színházban, a Miskolci Nemzetiben, a Bartók Gyermekszínházban és a szolnoki Szigligeti Színházban, majd 1981-től a Nemzeti Színház társulatának tagja lett.

Egy évvel később mint alapító tag csatlakozott a Katona József Színházhoz - írja a wikipedia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.