Már 9 áldozatot szedett az a híd

"Mindannyian kiabáltunk és futottunk" - megölte a vonat a tinilányt

Meghalt egy 17 éves lány, mert már nem tudott elmenekülni a közeledő vonat elől a hídon - ő volt a kilencedik áldozat csak ebben az évben azon a néhány méteren. Két társának sikerült túlélnie.

2015.05.11 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/tiverylucky

Sportolóként kiemelkedő eredményeket ért el, az életéért mégsem tudott elég gyorsan futni a 17 éves kamaszlány, akit egy tehervonat gázolt halálra egy folyó fölött átívelő függőhídon Seattle-től északra. Kristi Bartz két társával együtt indult kirándulni az úszók által is igen kedvelt tó környékére, és a keskeny vashídon akartak átkelni a víz fölött, amikor feltűnt mögöttük a vonat. "Hallottuk, hogy jön a vonat, ezért mindannyian kiabáltunk és futni kezdtünk" - mesélte a trió egyik tagja, Karlie Jensen. "Csak a futóléptek hangját lehetett hallani."

Karlie össze tudta húzni magát annyira a híd pillérei mentén, hogy épp elfért a vasgerendák és a vonat között, a két lánnyal lévő fiú pedig - akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - a hídról leugorva a vízbe menekült, így kerülte el a veszélyt. Bár a vonat vezetője azonnal meghúzta a féket, amint meglátta a híd közepén a kis csapatot, így is több mint 60 kilométer/óra sebességgel sodorta el az egyébként kiváló futó hírében álló Kristit. Bár a vonaton tartózkodó személyzet azonnal megkezdte az újraélesztést, már hiába: a lány olyan sérüléseket szenvedett, hogy nem tudták megmenteni.

A fiatal lány ősszel a British Columbiai Egyetemre ment volna, és a versenyzés volt az élete. A középiskolában a futballcsapat társkapitányaként is sikeres és népszerű lány tartotta a 800 méteres futás és a magasugrás rekordját, és épp a múlt héten döntött meg egy újabb rekordot 1600 méteren - mesélte az apja a Seattle Times című lapnak. "Igazán szerette az életet. Szeretett a szabadban lenni és imádta a vizet" - tette hozzá.

A tragédia helyszínén, a Stillaguamish folyó fölött átívelő Silvana-hídon Kristi már a 9. áldozat volt az idén. "Ez egy nagyon tragikus helyzet. Ebben az évszakban a gyerekek néha a vasúti sínekre tévednek" - magyarázta Gus Melonas, a vasútvonalat üzemeltető Burlington Northern Santa Fe társaság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.