Pénzügyi gondokkal küzdött a lottónyertes

Lottómilliomos lett, most meg a vonat alá sétált

Félmillió fontot nyert a lottón, ami brit mércével már igen szép vagyonnak mondható, ám a nyertes az első öröm után már inkább átoknak érezte a pénzt, és most a vonat elé sétált.

2015.04.29 10:35ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/papaija2008 (Képünk illusztráció!)

12 évvel ezelőtt félmillió fontot, mai áron átszámítva mintegy 210 millió forintnak megfelelő összeget nyert egy nő az egyik brit sorsoláson, de aki azt gondolja, hogy ettől jó irányba változott az élete, az hatalmasat téved, olyannyira, hogy Helen Ford nemrég inkább a halált választotta. Az 54 éves nőt idén januárban találták meg az otthona közelében, Penarthban a vasúti sínek közt, az érkező vonatot már nem tudta megállítani a vezetője, az egykori lottónyertes örökre leszámolt a pénzügyekkel.

A halálesetet azóta vizsgálta a cardiffi rendőrség és a halottkém, de most arra a megállapításra jutottak, hogy Ford egyértelműen öngyilkos lett, mivel már jó ideje bipoláris személyiségzavarral küzdött, kezelésre is szorult emiatt, mert ahogy írták: "a magány és kétségbeesés" érzésétől szenvedett. A problémák már a lottónyeremény előtt is jelen voltak, de a nagy vagyon csak felerősítette ezeket, mivel a nő egyre többször érezte úgy, hogy csak akkor figyelnek oda rá az emberek, ha rosszkedvű. Egy mélypont után úgy tűnt, sikerült neki talpra állnia és "normális, boldog és mosolygós" volt, részben emiatt is vetődött fel januárban, hogy talán nem öngyilkosság történt.

"Helen egyértelműen azért halt meg, mert elütötte egy vonat, de a szándékai nem voltak egyértelműek" - fogalmazott Thomas Artherton halottkémi asszisztens. Korábban a nő így nyilatkozott: "az emberek azt hiszik, boldog vagyok, mert nyertem, de a pénz nem hoz egészséget és boldogságot". A sorsolás pénzügyileg ugyan biztonságot nyújtott neki és lehetőségeket teremtett sok mindenre, de hiába tehetett meg olyasmiket, amit előtte csak nehezen, például elutazhatott olyan helyekre, amiről sokan csak álmodhatnak, az egészségét nem tudta pénzért megvenni.

"Ha az emberek azt hiszik, hogy nyernek 30 millió fontot, és az megoldja a problémáikat, akkor nagyon tévednek" - mondta. "Ha 30 milliót nyertem volna, akkor sem lettem volna jobban. A pénz nem a legfontosabb az életünkben, és az embereknek erre emlékezniük kellene."

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.