Azt hitték, már elment az utolsó vonat

Halálra gázolta a vonat: a síneken ült a két barát

Halálos sérüléseket szenvedett egy tinédzser, aki a barátnőjével a sínekre ült le beszélgetni egy éjszakai órában - azt hitték, már elment az utolsó vonat, és későn vették észre, hogy még jött egy újabb szerelvény.

2015.02.20 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/papaija2008 (Képünk illusztráció!)

Lezárult a két hónapja tartó vizsgálat és a jelentés szerint véletlen baleset miatt kellett meghalnia a 16 éves kamaszlánynak, akit egy vonat gázolt el. A baleset december 13-án történt az angliai Halifax területén húzódó vasúti síneken, amikor valamivel éjfél után Milena Gagic és barátnője, Amelia Hustwick lekuporodtak, azt gondolván, hogy már elment az utolsó vonat. Tévedésükre túl későn jöttek rá, amikor váratlanul felbukkant a tényleg utolsóként közlekedő járat, mintegy 90 km/órás sebességgel.

Ameliának még sikerült időben felugrania és ellépnie az útból, ám Milena egy pillanattal később kapcsolt és ez a késedelem épp elég volt ahhoz, hogy már ne tudjon elmenekülni a nagy sebességgel érkező vonat elől. A Cambridge-i Egyetemre készülő diáklány olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, ahogy elcsapta a vonat, hogy a helyszínen életét vesztette. "Ő egy nagyon okos, szorgalmas és gondoskodó személy volt, aki sosem tette volna ki magát semmilyen veszélynek szándékosan" - mondta a lány anyja.

A boncolás és a laborvizsgálatok során megállapították, hogy Milena szervezetében sem alkohol, sem kábítószer nyomai nem fedezhetők fel, a lányok tényleg csak meggondolatlanul telepedtek le a sínekre, hogy kamaszokként kuncogva beszéljék meg a világ nagy dolgait. A halottkém az eset kapcsán figyelmeztetést adott ki, felhívva a figyelmet a vasúti síneken történő csavargás veszélyeire - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.