A sors keze?

Nekicsapódott a traffipax-jelző táblának - meghalt a gyorshajtó

Lehet kísérteni a sorsot, csak nem érdemes, sokszor úgy üt vissza, ahogy nem is számítanánk rá. Mint például annál a motorosnál, aki a megengedettnél gyorsabban ment, és épp az erre figyelmeztető táblánál lelte a halálát.

2015.05.04 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/vectorolie

Szörnyethalt a motoros, amikor nekicsapódott az út szélén álló, a néhány méterrel odébb felszerelt fix sebességmérőre figyelmeztető táblának: a férfi 130-cal száguldott a halálba. A 43 éves Martin Thompson hazafelé tartott az angliai Staffordshire-ben a Linley Roadon, de megunta a szerinte lassan haladó kocsisort és előzésbe kezdett a 60 mérföld/órás zónában (96 km/h). A tragédiát az okozta, hogy egy autós szintén előzési manőverbe kezdett, emiatt a motorral haladó férfi megcsúszott, elvesztette az uralmát a járműve felett és nekicsapódott az út túloldalán álló közlekedési táblának - ami épp a gyorshajtókat figyelmeztette a traffipaxra.

A motor mintegy 50 métert csúszott még az úton, Thompson pedig olyan súlyos fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy azonnal meghalt. Az egyik szemtanú, Simon Frith elmondta a nyomozóknak, hogy valamivel korábban még látta a raktári dolgozót elszáguldani a kocsisor mellett, és még meg is jegyezte magában, hogy "baj lesz ebből, fiam". Aztán pár pillanattal később a motoros elé kikanyarodó, szintén előzésbe kezdett autó miatt Thompson meghúzta a féket, ettől a járműve elkezdett jobbra-balra csúszni, majd hatalmas fehér füst árasztotta el a környéket. "Azt hittem, nekiment az elé kihúzó kocsinak" - mondta a szemtanú.

Az autó sofőrje, Sara Webb utólag azt kívánta, bárcsak ne történt volna meg a baleset, de a rendőrségi beszámoló arra nem tért ki, hogy a nőt felelősnek tartják-e és ha igen, mennyiben a tragédiáért. Az áldozat özvegye, a 41 éves Veronica azt mondta, férje imádott motorozni és azt az útszakaszt jól ismerte, mivel rendszeresen arra járt a munkahelyére. "Tapasztalt motoros volt" - erősítette meg a halottkém asszisztense is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.