Megdöbbentek a rendőrök

Gyorshajtásért vitték be, de gyilkosságot találtak a mobiljában

Méga rendőröket is megdöbbentette a felfedezés, amikor kihallgatásra bevitték a fiatalt és átnézték a mobiltelefonja tartalmát. Az egyik videón egy brutális gyilkosság bizonyítéka látható.

2014.12.04 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

Meglepődött a brazil rendőrség, amikor gyorshajtás miatt vitték be a 16 éves tinédzsert, de egy kegyetlen gyilkosság bizonyítékaira bukkantak a mobiltelefonjában. A fiút eredetileg azért akarták kihallgatni, mert az elfogása után kiderült, hogy nemcsak a sebességhatárt nem tartotta be, de jogosítványa sincs még. A goianiai rendőrség tisztjei a kihallgatása közben a mobiltelefonon tárolt adatoknak is utánanéztek, ekkor került elő a kegyetlen, kivégzésszerű gyilkosság.

Az áldozat a 18 éves Marcos Vinicius Caixeta Monteiro volt, aki egy kocsi hátuljában ült három másik tinédzserfiú társaságában. Utóbb a rendőrség megállapította, hogy az autó az áldozat kocsija volt, és nyilvánvaló volt, hogy a trió kényszerítette arra, hogy átadja a volánt az egyiküknek, ő pedig átüljön hátra. A banda ekkor egy tanyára hajtott, közben pedig Monteiro rájött, hogy nagy bajban van: a többiek közölték vele, hogy meg fog halni, mert besúgó volt és a rendőrségnek olyan információkat adott ki, amelyek alapján letartóztatási eljárás indulhatott ellenük.

Amikor az autó megállt, a férfi megpróbált elmenekülni, közben kikerült a fixen letett mobiltelefon látóteréből és csak három lövés hangja hallatszik. A következő jelenet már azt mutatja, ahogy a három fiatal a földön hasaló Monteiro körül járkál, majd egyikük a fejéhez lépett és többször a fejébe lőtt. Aztán a társa is odalépett az akkor már nyilvánvalóan halott Monteiróhoz, és egy újabb golyót eresztett a fejébe, ezek után mindhárman visszasétáltak a kocsihoz és a legnagyobb nyugalomban, mintha mi sem történt volna, megbeszélték az esetet. A később letartóztatott Levon Valencia Puga még visszaszólt az áldozatnak: "Menj Isten hírével".

A rendőrség szóvivője megerősítette a sajtónak, hogy letartóztatták Pugát, de a másik két elkövető azonosítása és elfogása folyamatban van. Kleyton Manoel Dias helyi rendőrfőnök hozzátette, hogy a gyilkossági ügy legmegdöbbentőbb momentuma az, hogy Pugát szemmel láthatóan nem nagyon zavarta, amikor felfedezték a rendőrök a videót. "Teljesen nyugodt maradt, miközben elmondta az eseményeket és az eset összes részletét átadta anélkül, hogy bármilyen érzelmet mutatott volna" - mondta a rendőrség vezetője.

A halott tinédzser családja annyit fűzött az esethez, hogy igazságot szeretnének, és a fiuk nem ilyen halált érdemelt, mint ez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.