Fekete medve támadt a felelőtlen turistára

Az utolsó képek: lefényképezte a gyilkosát, mielőtt az megölte

Mielőtt halálra sebezte és széttépte egy fekete medve, a turista a mobiltelefonjával még készített néhány képet. Négy társának még időben sikerült elszaladnia.

2014.11.26 22:00ma.hu
Fotó: West Milford Police

Sosem látott közelségből fotózott le egy épp támadásban lévő fekete medvét a New Jersey-i illetőségű Darsh Patel, de a ritkaságszámba menő képekért már nem zsebelhette be az elismeréseket, sőt, valójában inkább elborzadva nézi mindenki a képeket, a Rutgers Egyetem hallgatója ugyanis másodpercekkel később már halott volt - és minden bizonnyal ezt már a fényképek készítésének pillanatában is pontosan tudta.

A fiatalember szeptember 21-én ment túrázni a West Milford-i erdőbe, ahol szabadon kószált a mintegy 140 kilós medve. A természetvédelmi terület határát jelző táblánál az öt fiatal még találkozott is egy férfival és egy nővel, akik mondták nekik, hogy a medve kint van az erdőben, és azt javasolták, hogy forduljanak ők is vissza. A csapatot azonban nem lehetett eltántorítani, megközelítették a medvét alig 30 méterre és elkezdték fotózni. Patel egyik társa egy képet készített, majd elindultak visszafelé, de a medve követni kezdte őket.

Amikor már csak 4-5 méterre volt tőlük, a fiatalok futásnak eredtek, és négyüknek sikerült is elmenekülni, de Patelt akkor látták utoljára, egy sziklára próbált épp felmászni, a medve pedig szorosan a nyomában volt. Még azt üvöltötte a többieknek, hogy meneküljenek, aztán később már csak a szétmarcangolt testét találták meg, a közelében pedig a mobiltelefonját, amit a medve szintén megrágott, de a képeket sikerült kinyerni a memóriájából. A képeket a tragédiáról tartott sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.