Tíz éve nem hagyta el az országot

Gyorshajtással vádolják az évek óta ágyhoz kötött mozgássérültet

A megbírságolt olasz férfi fia úgy véli, még a köztudottan precíz osztrákok is hibázhatnak néha: évek óta mozgásképtelen, ágyhoz kötött apját gyorshajtásért bírságolták meg, több száz kilométerre az otthonától.

2014.03.28 16:33ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Nem hajlandó kifizetni a 73 eurós bírságot (kb. 22500 forint) egy olasz férfi, akit az osztrák közlekedési hatóság azzal vádol, hogy majdnem 100 km/h sebességgel száguldozott egy olyan úton, ahol csak 60 volt a megengedett sebesség. A 82 éves Filippo Pagano legfőbb érve nem az, hogy nagyjából 20 éves kora óta nem hagyta el Olaszországot, így aligha tudták volna lefotózni a szomszédos Ausztriában, Grieskirchenben, hanem az, hogy évek óta meglévő szívbetegsége miatt ágyhoz van kötve, olyannyira, hogy a kerekesszékébe is csak akkor tud átülni, ha valaki odamegy és átemeli.

Az osztrák rendőrség szerint viszont a férfi szerepel a hajnali 4 órakor készült gyorshajtási fotón, legalábbis a motoros szerkezeten látható rendszámtábla szerint, ezért volt szükség a büntetésre. A férfi fia, Giorgio Pagano viszont hangsúlyozza, hogy az a verzió sem állja meg a helyét, hogy valaki más kötötte el egy éjjelen a háromkerekű motoros járművet, mert az legfeljebb 50-nel képes "száguldani" - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap. "Úgy tűnik, hogy még az osztrákok, akik általában olyan precízek, is képesek hibázni" - jegyezte meg az ifjabb Pagano.

A rendőrség most alaposabb ellenőrzés alá vetette a képet, hogy megbizonyosodjanak róla, nem hibás-e a rendszámtábláról leolvasott felirat, esetleg nem egy hamis rendszámtáblát rakott-e valaki a saját motorjára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.