Leleményes magyarázat a gyorshajtásra

Azért száguldozott, mert meg akarta szárítani a kocsiját

Majdnem 180-nal ment az autóversenyző egy olyan szakaszon, ahol csak 100-zal lehetett volna menni, és amikor elkapták a rendőrök, azt mondta: meg akarta szárítani a kocsiját.

2014.06.13 11:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/koko-tewan

Amikor a rendőrök 177 km/h sebességgel elkapták a 20 éves Erik R.-t egy 100 km/h-s úton, az osztrák versenyző azt mondta, épp egy autómosóból jött ki, és azért ment olyan gyorsan, mert nem akarta, hogy a vízcseppek nyomot hagyjanak az autó fényezésén. Úgy gondolta, ha odalép a gázra, a kocsi gyorsabban szárad.

"Tudom, hogy az autómosóban lehet szárítást is kérni, de úgy vettem észre, hogy jobban működik, ha egy körre elviszem az autópályán a kocsit" - magyarázta a rendőröknek a tiroli Roppen közelében elcsípett fiatal. A kifogás azonban nem működött olyan jól, mint a szárítás, mert a rendőrök nem voltak elnézőek a különleges módszer hallatán, és vádemelési javaslattal adták át a férfi ügyét az ügyészségnek - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.