Megmondta a szakértő, amit már eddig is tudtunk

Na mégegyszer: "Paul Walker túl gyorsan száguldott"

Nem hozott meglepetést a frissen lezárult nyomozati eljárás, melynek során most már végérvényesen és hivatalosan is kimondható: kizárólag a gyorshajtás tehető felelőssé Paul Walker haláláért.

2014.03.26 10:42ma.hu / MTI
Fotó: MTI

Tavaly november óta számtalan szemszögből megvizsgálták már Paul Walker halálának körülményeit, és miután sorra kizárták a műszaki hibát, az alkoholos vagy egyéb szer általi befolyásoltságot, illetve minden olyan körülményt, amely a véletlenek szerencsétlen összejátszására utalt volna, most végre hivatalosan is kimondták: gyorshajtás okozta a tavaly novemberi tragikus autóbalesetet.

A Haalálos iramban-filmek sztárja és az autót vezető barátja egy Porschéval csapódott neki egy lámpaoszlopnak, majd kigyulladt, még mielőtt bárki odamehetett volna, hogy a két férfit kimentse. Paul Walker halálának közvetlen okaként a korábbi boncolás egyértelműen az égést jelölte meg. A baleset vizsgálatát lezáró jegyzőkönyvet egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de néhány eredmény kiszivárgott, melyekről az amerikai sajtó úgy számolt be, mint a nyomozati anyag részéről. A kocsi a megengedett kb. 72 km/h sebesség helyett 145-tel haladt, mielőtt kisodródott Santa Clarita egyik külvárosi útjáról.

A szakértői vizsgálat kizárta az autó mechanikai hibáját, és egyértelműen a veszélyes vezetéssel magyarázta a balesetet. A nyomozás szerint Walker barátja, Roger Rodas egy kanyarból a becslés alapján 130-151 km/h sebességgel vágódott ki a 2005-ös Porsche Carrera GT sportkocsival, és ezért vesztette el az uralmat az autó fölött. A Los Angeles megyei seriff hivatala kedden nem erősítette meg a kiszivárgott hatósági jelentést. Mindössze annyit közöltek, hogy hamarosan sor kerül egy bejelentésre.

Rodas Walker pénzügyi tanácsadója volt, a két barát osztozott a gyors autók iránti szenvedélyben. Társtulajdonosai voltak egy autóversenyző csapatnak, Rodas maga is autóversenyző volt. Walker hat Halálos iramban-filmben szerepelt. A széria hetedik epizódjának forgatása már a vége felé közeledett, amikor Walker halála bekövetkezett. A Universal Pictures filmstúdió egy időre elnapolta a felvételek folytatását, majd februárban bejelentették, hogy befejezik a produkciót és 2015 áprilisában mutatják be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.