Tisztességes temetést akartak adni a babának

Halott újszülöttet "fogadtak örökbe", hogy eltemethessék

Holtan találtak rá az újszülöttre egy sydney-i strand homokbuckái között, és nem sikerült felkutatni a nőt, aki megszülte. Egy család azonban nem akarta hagyni, hogy csak úgy elássa a hatóság, ezért "örökbe fogadták".

2015.04.24 18:22ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Már nem élt az újszülött, akit a szülőanyja Sydney egyik strandján hagyott magára, de a rendőröknek a baba novemberi felfedezése óta sem sikerült kideríteniük, kihez tartozott a kislány. Több hónapos nyomozás után végül arra jutottak, hogy a gyermeket állami költségen földelik el, a "szegények temetését" kapta volna. Egy helyi lapban is megjelent a beszámoló, mire egy család úgy döntött, holtában "fogadják örökbe" a gyermeket, hogy így tisztességes temetést biztosíthassanak neki.

Filomena D'Alessandro és férje, Bill Green épp az asszony nővérénél voltak, amikor megtudták, mi történt a gyermekkel. "Olvastuk az újságban, hogy a babának a szegények temetését akarják biztosítani. Filomena rám nézett és azt mondta: ez nem történhet meg!" - emlékezett vissza Green a pillanatok alatt meghozott döntésre. A pár nem hivatalosan magához vette a kislányt, elnevezték őt Lily Grace-nek és megszervezték a rendes temetést neki, amelyen részt vettek a rendőrök és a halottkémi hivatal néhány dolgozója is.

A házaspár abban bízik, hogy a méltatlanul elhagyott gyermek anyja a médiából tudomást szerez a temetésről és talán előbukkan a rejtekéből. Arról nem beszéltek a rendőrök, hogy a gyermek élve jött-e világra vagy az elhagyatottság miatt halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.