Egy gyereket holtan szült, azért nem büntették meg

Hat újszülöttjét fojtotta meg, élete végéig börtönben marad a nő

Hat újszülött lányát megfojtotta, a hetedik eleve holtan jött világra, állítólag a drogfüggőség miatt "úgy érezte, nem tudja majd felnevelni" a gyerekeket. Most élete végéig egy cellában sínylődhet a nő.

2015.04.21 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Bűnösnek vallotta magát hat újszülött lányának meggyilkolásában a Utah állambeli Pleasant Grove-ban élő nő, akit a bíróság ezután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt. A 40 éves Megan Huntsman a legsúlyosabb kiszabható büntetést kapta az állami bíróságtól. A sorozatgyilkos már februárban beismerte a bűneit és azt mondta, vállalja a felelősséget a halálesetekért, de a bíróság csak most hozott ítéletet.
A háromgyerekes nő bevallotta, hogy súlyos metamfetanim-függő, emiatt úgy érezte, nem tudná felnevelni az újszülötteket. A babákat közvetlenül a megszületésük után gyilkolta meg, majd az apró testeket ruhába tekerte, beletette egy műanyag zsákba, végül a csomagokat egy-egy dobozba rejtette. Később kiköltözött a házból, de a holttesteket hátrahagyta. A tetemeket a nő férje találta meg, akivel évek óta elhidegültek már egymástól és most válni készültek.
A kislányokat a nő 1996 és 2006 között szülte meg. A férjét, egyben a gyermekek apját, Darren Westet épp 2006-ban ítélték 8 év börtönre kábítószerrel kapcsolatos bűnök miatt, és mikor 2014 áprilisában kiszabadult, akkor fedezte fel a garázsban lévő dobozok hátborzongató tartalmát. Egy hetedik holttest is előkerült, de róla a boncolás során megállapították, hogy már akkor halott volt, amikor megszületett, így azt nem számították fel a nő ítéleténél.
Az egyelőre nem világos, hogy Huntsman hogyan tudta eltitkolni mind a terhességét, mind a szülését, főleg egymás után hét alkalommal, de a gyilkosságok megrázták a csendes, többségében mormonok lakta település életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

  • kattintson az Eszközök / Beállítások menüpontra
  • a megjelenő ablakban kattintson a Főlap ikonra
  • kattintson az Aktuális oldalak használata gombra, majd az OK gombra
  • a Ctrl + d billentyűkombinációval
  • kattintson jobb gombbal a oldal szürke részén, utána kattintson az Oldal felvétele a könyvjelzők közé... menüpontra
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.