66 nap után került elő az elveszett férfi

Már mindenki azt hitte, halott, mikor előkerült a hajótörött férfi

Két hónappal ezelőtt jelentették az eltűnését, de lassan már a szülei is feladták a reményt, hogy fiuk élve tér haza a tengerről - ám Louis Jordan egyszer csak megjelent, és szinte nyoma sem volt a megrázkódtatásainak.

2015.04.03 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Matt Banks (Képünk illusztráció)

"Minden egyes nap azt kértem Istentől, küldjön nekem egy kis esőt, küldjön egy kis vizet" - mesélte Louis Jordan, miután 66 nap után jó egészségben előkerült a tenger közepéről, ahol hajótörést szenvedett. A 37 éves amerikai férfi január 23-án indult útnak egy vitorlással az észak-carolinai Myrtle Beach közelében lévő otthonából, hogy halat fogjon, ám egy nap túlságosan rosszra fordult az idő és Jordan csak annyit látott, hogy egy hullám betöri az ablakot, majd a hajó röviddel később tele lett vízzel és elkezdett süllyedni.

Hogy pontosan mikor történt a baleset, azt senki nem tudja megmondani, de összességében 66 napja nem tudtak semmit róla. Eltűnését január 29-én jelentette az apja a Miami parti őrségnél, akkor már egy ideje nem adott a férfi életjelet. Mostanra már a szülei is azt hitték, hogy sosem tér vissza élve, amikor a közelében elhaladt egy német felségjelű teherszállító hajó, annak a legénysége fedezte fel a felborult hajón tengődő férfit. Elmondása szerint szerencséje volt, mert imái meghallgatásra találtak és mindig sikerült annyi esővizet összegyűjtenie, ami a kiszáradástól megvédte, az ételt pedig kézzel fogott nyers hallal oldotta meg.

Megtalálása után mindenki meglepődött, hogy a viszontagságok dacára mennyire jó állapotban van, hólyagokat vártak volna és súlyos sebeket a leégéstől, ám Jordan a körülményekhez képest kifejezetten jól nézett ki. Mikor partot ért az őt felvevő hajó, kórházba vitték, de onnan is kiengedték pár óra múlva, mert nyoma sem volt sem bőrsérüléseknek, sem kiszáradásnak - adta hírül a WAVY tévécsatorna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.