Rejtély a nyaraláson

Megcsillanó napfény volt vagy szellem ugrott a családi fotóra?

Amikor a családi kép készült, csak két felnőtt és három gyermek volt a vízben, a kész fotón mégis egy rejtélyes negyedik alak is megjelent. Egyes feltételezések szerint egy száz éve vízbe fúlt gyermek szelleme az.

2015.03.11 20:00ma.hu

Első ránézésre ártatlan családi képnek tűnik a tó közepén fotózott jelenet, csakhogy az egyik alaknak nem kellene ott lennie: a csoport közepén lévő, kissé elmosódott fejű figurának. A család ugyanis két felnőttből és három gyermekből áll, és a kép készültekor nem volt rajtuk kívül senki a vízben, legalábbis ezt állítják. A paranormális jelenségeket kutatók úgy vélik, a vakítóan fehér fej valójában egy olyan gyermek szelleme, aki 1915-ben pont ott fulladt bele a vízbe. Még ijesztőbbé teszi a dolgot a rejtélyes alak fején felfedezhető két kis púpocska, ami egyesek szerint csak két apró copfocska, mások viszont nem tartják kizártnak, hogy ördögszarvak lehetnek.

A képet az ausztráliai Queenslandben élő Kim Davison töltötte fel a Facebookra, egy szellemekkel és más paranormális történésekkel foglalkozó csoport oldalára. "Csak három gyermek volt ott azon a napon. Két informatikai szakértőt is megkértünk, hogy nézzék meg ezt a fotót. A kép készítésekor semmi nem volt közöttünk" - írta a képhez a nő.

Fotó: Facebook/Kim Davison/Toowoomba Ghost Chasers

Ráadásul ha tényleg egy szellem furakodott közéjük, nem a legjobb indulatú fajtából való, ugyanis Kim szerint aznap egy sor megmagyarázhatatlan esemény is történt, ami a természetfeletti jelenlétet sejtetett. "Az idősebb lányunk kétszer is bajba került a vízben aznap" - mondja az anya.

A szellemkutatók találtak egy korabeli újságcikket, amely szerint 1915. november 22-én a 13 éves Doreen O'Sullivan épp ott fulladt bele a vízbe, ahol a Davison család töltötte a víkendet. A holttestre csak mintegy egy óra után találtak rá, a végzetét a tóban található, több mint hat méter mély Murphy Hole nevű mélyedés okozhatta, amit mindig is veszélyesnek tartottak a környékbeliek.

A szkeptikusok ugyanakkor igyekeznek arra felhívni a figyelmet, hogy csak a napfény és a víz különös játéka okozhatja az érzéki csalódást, a fejnek tűnő jelenség nem más, mint a tó felszínén megcsillanó fény. "A szem azt látja, amit látni akar" - írta Max Meara. Önök melyik magyarázatnak hisznek?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.