A figyelemért gyújthatta fel a gyermekeit

Spontán öngyulladás volt vagy az anya égette össze a fiait?

A nő azt állítja, mindkét fia spontán öngyulladás miatt szenvedett égési sérüléseket, az orvosok szerint azonban nem tanácsos visszaadni neki a kisfiúkat, mert valójában az anya gyújtotta fel őket.

2015.03.04 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Pixomar

Már másodjára került az újságok címlapjára az indiai Rajeshwari Karnan, aki azt állítja, hogy mindkét fia érthetetlen módon, spontán öngyulladás miatt szenvedett égési sérüléseket, de az orvosok most nem merik visszaadni neki a kicsiket, akiknek hamarosan véget ér a kórházi kezelésük. Attól tartanak, hogy a nő mellett veszélyben vannak a gyerekek, szerintük ugyanis nyilvánvaló, hogy maga az anya gyújtotta fel a két kisbabát.

Az első eset 2013-ban történt, amikor a néhány hónapos Rahul kórházba került az indiai Viluppuramban, a szomszédok arra lettek figyelmesek, hogy az anya rémülten sikoltozik és azt kiabálja, hogy lángol a baba a kiságyban, majd az eset további három alkalommal megismétőlődött, az asszony szerint mindannyiszor magyarázat nélkül. Idén januárban a család ismét a hírek élére került, amikor Rahul újszülött kisöccse is kigyulladt, az anya szerint ugyancsak minden érthető magyarázat nélkül.

Rajeshwari elmondása szerint ő épp a fürdőszobában volt, amikor az eset megtörtént: mikor kijött, azt látta, hogy a 10 napos gyermek - akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - lába lángol. Az orvosok úgy tájékoztatták az indiai sajtót, hogy a baba taplának 10 százalékán keletkeztek égési sérülések. Az azóta eltelt bő egy hónap alatt a kisfiú bőre regenerálódott, a hegei is kezdenek eltűnni, de most nagy kérdés, hogy vissza merjék-e adni az anyának, vagy azzal újabb veszélybe sodorják a gyermeket.

A kórház vezetője azt mondta, hogy minden vizsgálat normális képet mutat, a szülőket pszichiátriai tanácsadásra is elküldték, de ott azt állapították meg, hogy teljesen normálisak. Ennek ellenére többen is úgy vélik, hogy az anya talán Münchausen-szindrómában szenved, melynek lényege, hogy a szülő tudatosan megpróbál ártani a gyermekének, csak hogy felhívja magára a figyelmet. Ezt a sorozatos égési sérülésekkel meg is kapta, elérte a célját, mert az újságok is foglalkoznak vele. A nő ugyanakkor minden vádat cáfol és azt mondja, egyszerűen nevetséges, hogy ő okozta a tüzet, hogy ártson a két fiának.

Az öngyulladás jelenségét ugyanakkor az orvostársadalom mindmáig nem ismerte el, mondván, soha nem volt egyértelműen bizonyítva még, ráadásul az emberi test épp elég folyadékot tartalmaz, hogy ne tudjon csak úgy meggyulladni. Az igazságot a két kisfiú sérüléseiről tehát egyelőre csak a 25 éves anya ismeri, de ő érthető módon nem beszél, csak tagad. A nőnek egyébként van egy idősebb lánya is, ő nem égett meg ezidáig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.