Ingyen vizsgálja be a gyár a gépeket

Tüzes vizesek: több ezer mosogatógép fenyeget kigyulladással

Csupán Ausztriában több ezer mosogatógép jelent potenciális tűzveszélyt, jellemzően 1999 és 2005 között értékesített modellekről van szó, amelyek még ma is aktívan működnek.

2013.10.08 07:29ma.hu

Több ezer mosogatógép-vásárló kapott emlékeztetőt Ausztriában a Siemens cégtől, miután kiderült, hogy az 1999 és 2005 között eladott modellek elektromos részei tűzveszéllyel fenyegetnek, az elöregedett alkatrészek ugyanis egyre több hőt termelnek és ezáltal bármikor kigyulladhatnak. Az eladási adatok alapján a kérdéses hat év alatt összesen 180 ezer mosogatógép került ki a Siemens gyárából, nemcsak a saját márkás gépekről van szó, hanem a Bosch, a Neff, a Constructa és a Junker + Ruh típusok is érintettek lehetnek - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Fotó: ma.hu

Bár eddig nem történt komoly tragédia, és mindössze két tűzesetről tud a gyártó, fontosnak tartotta figyelmeztetni a régi mosogatógépek tulajdonosait. "Az ügyfelek akár ingyenes javítást is kaphatnak a minősített technikusainktól, vagy 20% kedvezményt kínálunk az újabb modelljeinkre" - jegyezte meg Kathrin Schweder, a vállalat szóvivője.

A veszély egyébként különösen az egyik típust fenyegeti, bár erről az osztrák lap nem számolt be, hogy pontosan milyen számon vagy fantázianéven fut. Ezeknek a vásárlóit a cég arra kérte, hogy amíg a nemrég felfedezett konstrukciós hibát ki nem javítják, addig inkább ne indítsák be a mosogatógépet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.