Hogy milyen az ideális mosogatógép?

Mosogatógép, a háziasszony jobb keze

Hogy milyen az ideális mosogatógép? Amely magától bepakol és kipakol? Viccet félretéve, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a háziasszonyok legkedvesebb barátja lett ez a háztartási gép, amit nem adnánk semmiért.

2012.09.22 08:33napiotthon.hu

Régen még luxusterméknek számított a mosogatógép, manapság azonban bárki beszerezhet otthonra egyet. Ha utánaszámolunk, könnyen rájöhetünk, hogy nagyon hamar megtérül a kézi mosogatás által elfolyatott víz, és energiatakarékos mivoltuknak köszönhetően nem zabálják az áramot sem.

A drágább darabok akár 10 literből is megoldanak egy-egy mosogatást, a legtöbb mosogatógép azonban 15-17 literből mossa tisztára edényeinket. Különböző hőfokokat állíthatsz be rajta, olyat is, ami kézi mosogatásnál már égetné a kezedet- de ezáltal elpusztulnak a baktériumok. A jó mosogatógép tehát kevés vizet és áramot fogyaszt, energiatakarékos, csendes.

Sokan a mosogatógép-tabletták borsos ára miatt ódzkodnak a géptől, de mindenkit megnyugtatunk: ugyanannyiba kerül éves szinten, mint a folyékony mosogatószer. Ugyanis utóbbiból nem mindig a jó mennyiséget öntjük a szivacsra, a mosogatógép-tabletta viszont ki van "porciózva”.

A mosogatógépek már különböző szélességben kaphatóak, sőt asztalra állítható fajta is van, ezért egy kisebb konyhába is helyet szoríthatsz neki. Rengeteg programot tudnak már ezek a masinák, de nem feltétlenül használod majd ki ezeket a funkciókat.

Vásárlás előtt mindenképpen informálódj a műszaki áruházakban, készíts piackutatást és ezt követően válaszd ki a szívednek kedves darabot. Garantáljuk, hogy nem fogod megbánni, sőt, imába foglalod majd a mosogatógép feltalálójának a nevét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.