Két kiló szőrt vágtak le az ebről

Ez már kegyetlenség: öt órán át kellett nyírni az elhanyagolt kutyát

Több órájukba telt az állatorvosoknak és a szakképzett kutyakozmetikusoknak, hogy megszabadítsák az elhanyagolt loboncától a kutyát, amelyik még most is retteg az érintéstől.

2015.02.16 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/tor00722

Bentley, a si-cu fajtájú kutya most pont úgy néz ki, mint egy egészséges eb, ám a látszat csalóka: a kutyának eddig számtalan borzalmat kellett elviselnie, és bár fizikailag már kezd rendbe jönni, a lelke még alighanem sokáig sérült lesz. A kutyát február 8-án adta le a tulajdonosa egy állatmentő központban az angliai Melthamben, a bozontos szőre tele volt benzinnel és olajjal. A szakembergárda öt órán keresztül borotválta, mire rendezett külsőt adtak a szerencsétlen jószágnak, de még mindig összerezzen, ha valaki megpróbálja megsimogatni, és nem engedi azt sem, hogy levegyék róla azt a kis kabátkát, amit az altatásban végzett orvosi ellátás után ráadtak.

A menhely 60 éves vezetője, Kathy Trout elmondta, hogy majdnem elsírta magát, mikor meglátta az állatot. "A szőre nagyon hosszú és csapzott volt, mint a nemez, a lábai pedig olyanok, mintha fatörzsek lettek volna vegyszerrel átitatott bundába csomagolva. Olyan volt, mintha olajban és benzinben úszott volna, és rettenetesen büdös volt. Bentley-t a tulajdonosa adta át nekem. Egy vadonatúj, tiszta és fényes négykerék-hajtású kocsit vezetett, és aztán átadta nekem ezt a büdös rémséget - pórázon persze, mert hozzá sem ért" - mesélte elborzadva az állatmentő.

Trout nem tagadta, hogy egy állatot ilyen állapotban hagyni már bűncselekménynek számít, mégsem akar a rendőrségre menni miatta, az idejét nem pazarolja erre, inkább arra koncentrál, hogy Bentley újra teljesen egészséges kutya legyen. "Egy hatalmas kutya volt, mikor megérkezett, körülbelül mint egy corgi. Most, hogy a bundája eltűnt, egy apró kis valamivé vált" - magyarázta tovább a megmentője, elárulva, hogy összesen két kilónyi csimbóktól szabadították meg az ebet. Reményei szerint hamarosan visszakerül a rendes kerékvágásba, a központban most 16 másik kutyával él, de azon vannak, hogy mielőbb egy új - és megbízható - tulajdonost találjanak Bentley-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.