Bedühödött a szomszéd

Ugatásért perelték be a kutyát

Megtiltotta az éjjeli ugatást a horvát bíróság egy kutyának az Isztriai-félszigeten fekvő Peroj faluban: a Medo névre hallgató állatot az egyik szomszéd jelentette fel, miután megelégelte az ugatását.

2015.02.10 17:21MTI

Az ideiglenes bírói döntés kedvezett a keresetnek, így a kutyának most nem szabad éjszakánként ugatnia. Ha mégis hangoskodik, gazdája, Anton Simunovic 2800 eurót, mintegy 862 ezer forintot fizethet.

A hároméves keveréket jelenleg este 8 órától reggel 8 óráig egy pajtában tartják bezárva. Medo az egyetlen kutya Horvátországban, amely ellen ugatást tiltó végzést hoztak. A peres úton elégtételt kereső szomszéd azt állítja, Medo állandó ugatása rossz hatással volt az egészségére. Azonban Simunovic szerint ez nem igaz. "Normálisan ugat, ugyanúgy, mint akármelyik másik kutya: ha macskát lát vagy ha valaki ismeretlen jön a területére" - mondta.

Az eset széleskörű érdeklődést váltott ki a közösségi médiában. Miután a hír bejárta a sajtót, több mint 30 ezren csatlakoztak a kutyát támogató Facebook-csoporthoz. Hogy szolidaritásukat kifejezzék, kedvenceikről készült képek százait küldték el kutyatartók, egyesek macskákkal csatlakoztak a kampányhoz.

A pulai bíróság még nem hozta meg a végső ítéletét az ügyben, a sértett szomszéd 1400 eurót (431 ezer forint) követel kártérítésként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.