Helyes viselkedést kell tanulnia az ebnek

Második esély: nem végzik ki a végrendeletben halálra ítélt kutyát

Gazdája a végakaratában kötötte ki, hogy kedvenc kutyáját altassák el és a hamvait temessék az övé mellé, de a németjuhász most mégis egy második esélyt kapott az életre.

2015.01.26 16:00ma.hu
Bella, a "halálra ítélt" kutya

Fél Amerika drukkolt a Bella nevű német juhásznak, miután kiderült, hogy a kutya néhai gazdája azt kérte a végrendeletében, hogy kedvenc négylábúját altassák el, majd hamvait temessék el az övével együtt. Az indianai Aurorában élt Connie Ley tavaly novemberben hunyt el, és utolsó akarata az volt, hogy vagy vigyék Bellát egy utah-i menhelyre, vagy hamvasszák el és keverjék el a maradványait a nő hamvaival. A kegyetlen kívánság nyilvánosságra kerülése után megmozdult az internet közössége, de a kutya sorsa így is kétséges volt, a sokonok szerint ugyanis Bella egyáltalán nem viselkedett barátságosan, sőt, kifejezetten agresszívnek tűnt, és senki sem tudta, hogy valaha meg lehet-e őt biztonságosan közelíteni.

Szinte az utolsó pillanatban sikerült megszervezni az állat utaztatását Indiana államból Utah-ba, ahol immár egy hónapot töltött el, és John Garcia állatgondozó szerint kifejezetten biztatóak az eddig elért eredmények. A férfi volt az, aki egy hónapja 1800 mérföldet vezetett oda-vissza, hogy a kutyát átszállítsa arra a menhelyre, amelyet az utolsó gazdája megjelölt, majd alapos vizsgálat alá vetették Bella viselkedését és képességeit. "Ez pont olyan, mint amit minden nap csinálunk: a speciális igényeket kezeljük. Foglalkozunk a viselkedési problémáikkal és egy gazdagabb életet adunk az állatoknak" - mondta el Christine Vergallito, a hely egyik gondozója.

Bella az elmúlt néhány hétben a szakképzett személyzet szerint határozottan többet csóválja a farkát, ami egyértelműen a megnyílás és a barátkozás jele, de még sokat kell dolgozni, hogy megfelelően tudjon a többi kutyával és az emberekkel szemben viselkedni. "Szállítója", John Garcia elmondta, hogy nap mint nap többet tanul a kutya, és a hosszú út kifejezetten szórakoztatónak bizonyult a két állam közt. Már az első napokban kiderült, hogy nagyon hűséges és kifejezetten gyorsan alakult ki a kötődés benne. Most abban reménykednek, hogy a nagyjábó. 8-9 év körüli kutyát egy nap örökbe lehet adni vlakinek, de ha mégsem, akkor is a hátralévő éveit a kutyaközpontban töltheti, anélkül, hogy a kényszerű eutanázia fenyegetné - számoltak be róla az illetékesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.