Okosabb volt a telefon, mint a tolvaj

Mobiltelefonnal lopta az étterem pénzét

A telefon okos volt, a tolvaj viszont csak részben, mert ahhoz nem volt elég ügyes, hogy ne csak lopni tudjon a mobiljával, hanem elrejtse a nyomokat. Így viszont könnyen lebukott.

2015.02.09 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

2500 dollár ellopásával vádolnak egy nőt a marylandi Ocean City városában: a rendőrség szerint a mobiltelefonja segítségével gyűjtögette egy étteremből a bevételeket, mígnem fel nem tűnt a vezetőségnek, hogy a bankkártyás fizetések később nem jelennek meg az étterem folyószámláján. Az 57 éves Donna Prouty a férjét használta fel a csaláshoz, bár az egyelőre nem világos, hogy a férj is benne volt-e a lopássorozatban, vagy ő ártatlan az ügyben.

A férjnek egy alkalmazás volt a telefonjára telepítve, amelynek segítségével a vendégek online is ki tudták fizetni a számlájukat, ám Prouty megbuherálta az applikációt és az étterem számlájára utalt összegeket egyszerűen átirányította a saját bankszámlájára. A letartóztatási parancsot már múlt év novemberében kiadták ellene, de csak néhány napja került sor a letartóztatására. Most lopással és hitelkártya jogosulatlan használatával vádolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.