Nehéz volt berúgni az ajtót

Belealudt a kolbászlopásba, a hentesnél találták meg a tolvajt

Jó 20 percen keresztül rugdosta a betörő az ajtót, mire sikerült bejutnia a hentesüzletbe, így nem csoda, hogy kifelé már nem volt ereje elindulni. Inkább elaludt a húsbolt közepén.

2014.12.02 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Betörőt fogott egy texasi, dél-austini hentesbolt tulajdonosa, amikor hétfő reggel bement az üzletbe, hogy kinyissa. Legnagyobb meglepetésére az ajtó akkor már nyitva volt, bár nem teljesen finom megoldással: a húsbolt ajtaja teljesen szét volt rúgva, utóbb kiderült, hogy a betörő mintegy 20 percig küzdött vele, mire sikerült áttörnie. Bent összeszedett néhány kolbászt, aztán kiment, de pár másodperc után újra visszament a hűtőkamrába, amit előbb kikapcsolt, majd vissza - állapították meg a rendőrök a bolt biztonsági kamerájának felvételei alapján.

A 28 éves Ricardo Cardona ezután bement a melegebb irodába, ahol talált egy kabátot, felpakolta a lábát egy asztalra és elaludt. A tulajdonos és az alkalmazottak így találtak rá nagyjából másfél órával később, reggel 7 körül. Nem keltették fel azonnal a férfit, inkább a rendőröket hívták, így Cardona az ő látványukra ébredt, és miután közölték vele, hogy bármi, amit mond, felhasználható ellene, csak annyit mondott: "én nem dolgozom itt, uram".

A későbbi kihallgatásakor elmondta, hogy előző este iszogatott egy kicsit a cimboráival, és valószínűleg fázott, mielőtt betört a Hudson Húsboltba. A rendőrség nem feltételezi, hogy a lopás szándékával ment be, valószínűleg tényleg csak aludni akart egy kicsit valami melegebb helyen, mint az utca. Az ajtó cseréjét a biztosító fedezi, az egyik helyi lap pedig arra is kitért, hogy az üzletnek ez az egyik legforgalmasabb időszaka, mert a vadászok ilyenkor hozzák a trófeáikat feldolgozásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.