Csak követni kellett a nyomokat a házáig

Hülye betörő: morzsaként szórta végig az úton a lopott pénzt

Nem volt nehéz dolguk a rendőröknek, miután a családi házból bejelentés érkezett az éjszakai hívatlan vendégről: csak követni kellett az útközben elszórt aprópénzt, amit hazáig potyogtatott.

2015.02.04 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/cooldesign

Egyenesen hazáig vezette a rendőröket a kontár betörő, aki egy éjszakai besurranás során sok más mellett a gyerekek malacperselyét is a hóna alá csapta - csakhogy abból folyamatosan potyogtak kifele a pénzérmék, míg haza nem ért. A 35 éves Jamie Norton január végén osont be egy éjjel a dél-walesi Tonypandy egyik családi házába, miközben a szülők és a gyerekek az emeleti szobákban aludtak. Norton táskákat, hitelkártyákat, telefonokat, egy iPadet és két malacperselyt lopott el, azokkal indult útnak.

Amikor a lakók felébredtek, azonnal jelentették a lopást, a nyomozók pedig rövid időn belül rá is bukkantak Nortonra, mert egy buszsofőr bejelentette, hogy különös "útjelzőkre" bukkant egy közeli utcába. A rendőrök átkutatták a környéket, és nem sokkal később az egyik ablakon belesve meg is találták az ellopott pénzgyűjtőt. A betörő addigra már a barátnője házában húzta meg magát, a többi lopott holmival együtt. Letartóztatása után beismerte a betöréses lopást, amelynek következményeképp most elítélte az illetékes bíróság - számolt be a Daily Mirror.

A perdöntő bizonyíték egyébként meglepő módon mégsem az elszórt pénz volt, hanem az a lábnyom, amelyet a tett helyszínén vettek fel, és később Norton házának átkutatása során megtalálták a cipőt, amelynek lenyomata tökéletesen egyezett a betörésnél talált mintával. Bár Norton most börtönben ül, az áldozatául esett családból az anya, Leanne Barratt azt mondta, hogy életük már sosem lesz a régi, a betörés a biztonságérzetüket is porrá zúzta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.