Nem számítottak a csüngőhasú disznóra

Szokatlan háziállat kergette el a betörőket

Üres kézzel, de rémülten kiáltozva szedték a lábukat a betörők, amikor meghallották a házon átszáguldó szörnyeteg dübögő lépteit. Ludwig volt az, a 110 kilós csüngőhasú malac.

2015.01.15 22:00ma.hu

Rémülten kiabálva menekültek a betörők szilveszter éjjelén az angliai Derby egyik lakásából, és bár bőven lett volna mit ellopniuk, mégis üres kézzel távoztak, mert nem akarták megnézni, miféle szörnyeteg őrzi a házat. A tulajdonosok, Mike Maughan és Liane Scholz múlt októberben költözött Kanadából az Egyesült Királyságba, és ahogy most, két héttel az eset után elmesélték, bőven volt is vitájuk a kanadai hatóságokkal, mire megszerezték az engedélyt, hogy magukkal vihessék Ludwigot, a csüngőhasú sertést.

"Ő valójában az első csüngőhasú, amelyiket Kanadából háziállatként exportáltak" - magyarázza Liane. Persze nehéz lenne kisállatként tekinteni a közel 110 kilós malacra, de ha eddig szimpla családtagként tekintettek rá gazdái, most végképp kiérdemelte a megbecsülést a hőstettével. A pár újév reggelén arra ment le a földszintre, hogy az ajtó nyitva van, a malac pedig tőle szokatlan módon nemcsak ébren volt már a korai órán, de körbe-körbe járkált és különös hangokat adott ki.

Fotó: loveapplefarm (Képünk illusztráció!)

"Amikor este felmegyünk az emeletre, már ő sem szokott mozgolódni éjszaka, ezért akkor is azt hittük, a takarója alatt találjuk reggel. Ám amikor a férjem reggel 6-kor felkelt, hogy munkához lásson, tárva-nyitva találta a bejárati ajtót. Elég hideg volt az éjszaka, de a lakás még nem hűlt ki, ezért csak pár perccel előtte történhetett az esemény" - mesélte a nő. Úgy véli, a betörő vagy betörők felriaszthatták a malacot, ő pedig észrevette, hogy pótszülei még nem ébredtek fel, ezért maga vette irányítása alá az eseményeket.

"Amikor zajt csap, úgy hangzik, mintha a világ legnagyobb rottweilere lenne, el lehet képzelni, hogyan futottak a betörők" - nevet a feleség. "Ő egy hatalmas disznó, és ha úgy törne rám, hogy nem ismerném őt, ijesztő lenne." Bár a földszint tele volt értékes holmikkal, a tolvajok csak egy üres kézitáskát és egy pénztárcát vittek el, amit a rendőrség néhány nap múlva már vissza is juttatott a jogos tulajdonosoknak. "Olyan ő, mint egy védőmalac. Biztonságban vagyunk mellette, mert lent van és megvéd minket és az otthonunkat is" - büszkélkedett Liane. "Ő a mi kis hősünk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.