Nyomkövető buktatta le a tolvajt

Csomagokat lopott a postás, hogy a neten adhassa el

Legfőképp számítástechnikai és elektronikus eszközökre szakosodott, de esetenként kisebb zsákmányokkal is beérte a postás, aki kézbesítés helyett inkább az interneten eladogatta a mások által rendelt csomagokat.

2015.01.27 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Boians Cho Joo Young

Két éven keresztül sikerült csomagok ezreit ellopnia egy postásnak, aki feleségével közösen indította el a "privát vállalkozását", annak ellenére, hogy a brit királyi posta vezetősége már 2012-ben felfigyelt, mi több, egy ízben le is buktatták a 49 éves alkalmazottat. Andrew Barratt rendszeresen "elfelejtette" kikézbesíteni a csomagot a címzettnek, amelyeket felesége, Michelle egy internetes apróhirdetési oldalon tett pénzzé. A postás főnökei 2012-ben egy nyomkövető készüléket helyeztek el egy csomagban, majd olyan címre adták fel, amely Barratt körzetében található. Az eredmény nem lepett meg senkit, a csomag nem érkezett meg a címzetthez, a nyomkövető viszont Barratt stockporti házához vezette a nyomozókat.

Mégsem indult a tolvaj ellen eljárás, a következő két évben összesen 15482 font (6,4 millió forint) értékben kötött ki nála mintegy 2000 küldemény. A legtöbbjüket a címzettek az Amazon internetes áruházból rendelték, és Barratt különösen kedvelte a számítógépes játékokat, valamint egyéb elektronikai cikkeket, például GPS-eket és digitális fényképezőgépeket. Amikor már túl sok volt a rovásán, a rendőrök kivonultak a házához, de Barratt nem engedte be őket. Később kiderült, hogy a lopott tárgyak közül jó néhány a szomszédok sövénye alá volt rejtve.

A tolvajt most 15 hónap börtönre ítélték, miután beismerte a lopásokat, felesége pedig 120 órányi közmunkát köteles végezni. A Royal Mail szóvivője elmondta, hogy a tolvaj postást már kirúgták a lopások miatt, egyúttal leszögezte, hogy mindennemű becstelenséggel szemben a zéró tolerancia hívei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.