Kiszedte a levélben küldött pénzeket

"Unatkoztam" - ezért lopta el a leveleket a postás

Több mint 2000 postai küldeményt vágott zsebre egy postás, pontosabban a levelekben küldött készpénzt, meg néhány képeslapot is - tettét azzal magyarázta, hogy "unatkozott".

2014.12.09 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Boians Cho Joo Young

Hofi Géza óta tudjuk, hogy a tolvajoknak két típusa van, az egyik a megtévedt, a másik meg a közművelt barom. És hogy ez nem a jeles humorista fantáziájának szüleménye, arra élő példa egy michigani postáskisasszony, aki szinte pontosan azt mondta a letartóztatásakor, amit a nagy nevettető felvázolt: "izgalomra vágyott". Egészen pontosan azt felelte a rendőrök kérdésére, hogy unatkozott.

A detroiti körzetben dolgozó Sharon Berrien a vád szerint több mint 2000 levelet lopott el, volt olyan, amelyikben készpénzt küldtek egymásnak az ismerősök, de a legtöbb megtalált küldemény különféle üdvözlőlap volt. Az első levelet múlt év tavaszán emelte el, a megfigyelése azonban csak most októberben kezdődött, amikor valakinek feltűnt, hogy Berrien házához közel nagy mennyiségű postai küldemény van a szemétben. November 21-én 800 darab levelet találtak a szemét közt, három zsák pedig még a nő szekrényében várt kidobásra.

Berrien beismerte, hogy nagyjából 1000-1500 dollár közti pénzt szedett össze, bár anyagi gondjai nem voltak. Ezek után tényleg nem csoda, ha Hofi hangja zendül fel az emlékeink mélyéről: "Otthon megvan mindenem... elvesztettem az R-Go lemezemet, meg anyám ergós üvegét... izgalomra vágytam..."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.