Halott anyja pincéjében tárolta a leveleket

45 ezer levelet dugott el a lusta postás a pincébe

Az ügyvéd a férfi válására hivatkozik, a korábbi munkaadója szerint viszont egyszerűen csak lusta volt az a postás, akinek halott anyja pincéjében 45 ezer kézbesítetlen küldeményt találtak.

2014.04.25 09:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Hat hónapra börtönbe zárták, további hat hónapot pedig háziőrizetben kell majd eltöltenie a kentuckyi Dawson Springsben élő William Morse-nek, miután kiderült, hogy közel 45 ezer levelet tárolt dobozokban a korábban elhunyt édesanyja pincéjében és egy másik tárolóban. A 34 éves férfi postásként dolgozott, de a jelek szerint szerette volna lerövidíteni a napi útját, ezért a küldeményeket egész egyszerűen csak lerakta a tárolóhelyiségekbe, és már le is tudta az aznapi munkát.

A csalásra úgy derült fény, hogy a raktár tulajdonosa észrevette, hogy több láda áll a helyiségben US Postal emblémával ellátva, és jelentette a hatóságoknak. A férfi korábbi munkaadója szerint nem kérdés, hogy Morse szimplán csak lusta volt, ügyvédje szerint viszont nem sokkal azelőtt ment keresztül egy váláson, és mivel neki kellett a gyerekeket iskolába vinni, nem tudta megfelelően ellátni a feladatát, ezért tárolta a leveleket egy későbbi kézbesítési időpontig.

A férfit a börtön és a háziőrizet mellett 15 ezer dollár kárpótlás megfizetésére is kötelezték, amit a károsult címzettek közt fognak szétosztani - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.