Próbaidőn az expostás

Vallott a postás: lustasága miatt nem hordott szét ezer levelet

Próbaidőre bocsátották az egykori postást és most közmunkával kell vezekelnie a lustaságáért, ami miatt mintegy ezer levelet nem vitt ki a címzettekhez, inkább a kukába dobta azokat.

2015.01.22 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Boians Cho Joo Young

Beismerte bűnösségét az egykori postás, a csaknem ezer küldemény kézbesítésének elmulasztását pedig azzal indokolta, hogy "lusta volt". A korábban az oregoni Eugene-ben dolgozó 27 éves Alex Douma a leveleket és egyéb küldeményeket még felvette a postahivatalban, de a címzettek postaládái helyett az egészet két kukába borította még tavaly nyáron - mindkettő a saját otthona előtti tornácon állt. A küldemények többsége reklámlevél volt, de találtak 27 darab választási értesítőt is a tavaly májusi választásokhoz, valamint több mint 200 darab elsőbbségi küldeményt és normál postai levelet is tartalmazott a kidobott kupac.

A bíróság elé állított expostás nemcsak a lustaságát ismerte be, de az is kiderült, hogy több alkalommal is a kukázást választotta a levélkihordás helyett az április végétől július elejéig tartó két hónapban. A most lezárult eljárás végén bocsánatot kért a bíróság előtt, és azt mondta, hogy nagy volt a nyomás rajta az idő miatt, ami alatt ki kellett volna hordania a leveleket és ezt nem tudta tartani. Most egy évig próbaidőn lesz és 500 dollár bírságot is kiszabtak ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.