Mire jó a "tisztaság!"

Vizeletet árult: drogtesztekhez vitték

Eleinte jó üzletnek tűnt, de most hat év börtön vár a férfire, aki a saját vizeletével kereskedett: munkahelyi drogtesztekhez árulta azonknak, akik néha nem tudnak ellenállni a szer csábításának.

2015.02.04 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Photokanok

Bűnösnek vallotta magát és most hat évnyi börtönbüntetés elé néz az ohiói Middletownban élő David Neal, aki vizelettel és egyéb termékekkel kereskedett abból a célból, hogy egy esetleges munkahelyi vagy hasonló, előre bejelentett drogteszten az is negatív eredményt produkáljon, aki esetleg valamilyen tiltott szerhez nyúlt. A 61 éves férfi még 2006-ban kezdte forgalmazni a vizeletét az eredetileg gyógyteák értékesítésével foglalkozó cégén keresztül. A hagyományos gyógynövény-keverékek mellett azonban megjelent két speciális "termék" is, amit az interneten keresztül lehetett megrendelni, a Magnum Unisex Synthetic Urine és az Urine Luck nevű folyadék, ami valóban az volt, amit a neve is mutatott: vizelet.

A függőségek kiküszöbölésére rendszeresen használnak drogteszteket például a repülőgép-pilóták, a kamionsofőrök és vonatvezetők körében, de a szövetségi alkalmazottak egy részének, például az FBI ügynökeinek is időről időre részt kell venni ilyen vizsgálaton. Neal esete egyébként nem egyedi, 2010-ben egy floridai, Orange megyei pilóta olyan port kezdett árulni az interneten, amely az ígéret szerint 100 százalékos hatékonysággal leplezte el a korábban fogyasztott kábítószer jelenlétét a vizsgált mintában. Stephen Sharp kilenc hónap börtönbüntetést kapott és elveszítette a pilótaengedélyét.

David Neal szabadlábon védekezhet a május 13-ára várható ítélethirdetésig, amely legrosszabb esetben hat év börtön, de némi szerencsével megúszhatja egy felfüggesztett börtönbüntetéssel vagy legfeljebb 350 ezer dolláros pénzbírsággal - adta hírül a Tampa Tribune.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.