Nem sikerült átvernie a rendőröket

Esővizet adott le vizelet helyett drogteszten - lebukott

Egy rutinellenőrzés közben emelték ki a kocsisorból a sofőrt, ám a rendőröknek már az első néhány másodperc után gyanús lett a viselkedése alapján, ezért drogtesztet rendeltek el nála.

2013.10.07 18:30ma.hu

Azt gondolta, túljárhat a rendőrök eszén, de aztán mégis a drogos sofőr húzta a rövidebbet, amikor egy rutinellenőrzés miatt kiterelték őt Passau közelében az autópályáról egy benzinkútra. A rendőrök véletlenszerűen választották ki az arra haladó autók közül a 27 éves sofőrt, ám amikor elkérték tőle az iratokat ellenőrzésre, gyanús lett számukra a viselkedése és úgy döntöttek, egy gyorstesztet is csináltatnak vele, hogy bebizonyosodjon, drogozott-e vagy sem a közelmúltban.

Fotó: freedigitalphotos.net

Mivel a férfi tudta, hogy a vizeletből azonnal kimutatják, hogy kábítószert fogyasztott, mentő ötlete támadt: a saját vizelete helyett inkább gyorsan összegyűjtött némi esővizet és azt adta át a rendőröknek, akik azonnal kiszúrták, hogy a folyadék egyáltalán nem hasonlít az ember eme testnedvére, túl tiszta volt a színe. Ezért bevitték őt az egyik közeli kórházba, ahol immár ellenőrzött körülmények között vettek tőle mintát és vértesztet is elvégeztek, ami - ellentétben a benzinkúton kapott eredménnyel - nagyon is pozitív volt.

Hogy milyen kábítószert fogyasztott, azt a rendőrök nem mondták el, de nem lehetett komoly drog, mert nem tartóztatták le a férfit, csupán a jogosítványát vették el, mondván, nem képes vezetni, ami miatt viszont egy éjszakát egy passaui szállodában kellett töltenie - a vele együtt utazó barátjának egyáltalán nem volt jogosítványa, így ő sem tudott volna továbbhaladni - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.