Saját tárolójából tiltották ki a drogtermelő apát

Ha beteszi a lábát a fészerbe, azonnal börtönbe csukják!

Megtiltották egy férfinak, hogy a saját maga építette kerti fészerbe betegye a lábát, ellenkező esetben megsérti a feltételes szabadláb előírásait és azonnal börtönbe zárhatják.

2013.06.20 17:46ma.hu

Megtiltotta a bíróság egy walesi férfinak, hogy betegye a lábát a kerti fészerbe, amelyet egyébként afféle plusz szobaként használt, ellenkező esetben a feltételes szabadláb szabályai szerint azonnal lecsukják őt. Az 53 éves családapát kannabisztermesztésért és fogyasztásért ítélték el, amelyek helyszíne épp az említett fészer volt, a bíró pedig állítólag még azt is erősen fontolgatja, hogy bontási határozatot ad ki a kerti építmény ellen - számolt be a Daily Mirror.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Ez a hely az egész családé lett az évek során. Ez nemcsak egy fészer, amit azért hoztam létre, hogy kannabiszt növesszek benne" - mondja csalódottan Simon Redclift. Elmondása szerint sokszor arra használta a helyiséget, hogy fabútorokat farigcsáljon, máskor meg csak leült és DVD-n nézte David Attenborough Bolygónk, a Föld című sorozatát. A baj nem is ezzel volt, hanem azzal, hogy eközben nyugtató céllal néhány füves cigit is el-elszívott. "Nem tudom, hogyan bizonyíthatnám, hogy nem termelek és szívok több kannabiszt. Ha tovább akartam volna növeszteni, megtehetném a padlásomon, a hátsó kertben, a szekrényben..." - panaszkodik.

A férfi egyébként saját bevallása szerint akkor kapott rá a kannabiszra, amikor 1990-ben a munkaadójától ellopott valamit, emiatt három hónapot börtönben kellett töltenie és akut pánikrohamai alakultak ki. A szorongásra jó ellenszernek bizonyult a fű - mondja, hozzátéve, hogy ha nem ezt szívta volna, akkor jóval nagyobb mennyiséget kellett volna beszednie az egyik igen erős nyugtatóból. Helyzetén azonban nem sokat javít, hogy már nem először ítélték el a droggal kapcsolatban: bíróság elé került 2004-ben, 2008-ban, 2010-ben és 2011-ben is.

A tavaly augusztusi razzia során azonban olyan mennyiségű füvet találtak nála, amit már nem lehetett egyszerű gyógyászati céllal magyarázni, a rendőrség szerint egyértelműen a haszonszerzés volt a motiváció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.