Csalni akart a vizeletmintával

Lebukott a buszsofőr: "uram, ön terhes!"

Véletlenszerűen választották ki a buszvezetőket, hogy leteszteljék, fogyasztottak-e bármilyen drogot az elmúlt időszakban, ám az egyiküknél igencsak meglepő eredmény jött ki: "terhes" volt.

2014.11.06 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/winnond

Nem kis meglepetés érte az egyiptomi buszsofőrt, amikor felettesei közölték vele az örömhírt, miszerint gyermeket vár - a férfi sok mindenre fel volt készülve, erre azonban egyáltalán nem. A vérvizsgálatra szúrópróbaszerűen került sor, amikor találomra kiválasztottak néhány állami alkalmazású buszvezetőt, hogy ellenőrizzék, fogyasztottak-e a megelőző időszakban kábítószert. A férfinak alighanem vaj lehetett a füle mögött, mert amikor megjelent az orvosnál, a felesége vizeletmintáját vitte magával és azt adta le.

Amikor megérkezett az eredmény, a tisztviselők rákérdeztek a sofőrnél, hogy a saját vizeletét vitte-e a laborba, és csak azután közölték vele az örömhírt, miután megerősítette, hogy tényleg ő pisilt korábban a tégelybe. "Gratulálunk, ön terhes" - hangzott az "örömhír", aminek viszont a sofőr így már nem is örült annyira, hisz nyilvánvalóvá vált a csalása. Arról persze sem ő, sem a felesége nem tudott egészen addig a pillanatig, hogy az asszony két hónappal korábban teherbe esett.

A tisztviselők szerint az eset a vicces tartalma ellenére több tanulsággal is szolgál. Ezek közül az egyik az, hogy a drogok már annyira könnyen elérhetővé váltak, hogy szinte olyan egyszerű hozzájuk jutni, mint például a cigarettához, nem véletlen, hogy egyre többször van szükség a rutinszerű drogszűrésekre. A másik tanulság pedig az, hogy ezentúl ha valakit foglalkozási rutinvizsgálatra küldenek, akkor a vizeletet nem fogadják el otthonról hozott mintaként, hanem mindenképp a kórházban kell friss terméket produkálni - mondta az egyiptomi közlekedési vállalat szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.