34 hetes terhesen országos versenyen vett részt

Utolsó lett a futóversenyen, mégis övé a legnagyobb siker

Utolsóként jutott be a selejtezőből és a versenyen is sereghajtóként ért a célba az olimpikon és világbajnok futónő, mégis mindenki hősként ünnepelte a teljesítményét: terhessége 8. hónapjában jár!

2014.06.27 17:29ma.hu
Fotó: YouTube

Alysia Montano neve nem ismeretlen az amerikai atlétikarajongók körében: a 28 éves futónő ötszörös amerikai bajnok, 2011-ben a világbajnokság negyedik helyén végzett, két évre rá megnyerte a futóversenyt, a 2012-es londoni olimpián pedig ötödikként ért célba. Ilyen előzmények után joggal várhatta volna bárki, hogy a csütörtökön megrendezett amerikai nemzeti bajnokság 800 méteres távján ismét dobogós helyen végez.

Mégsem várta tőle senki, és amikor 2 perc 32,13 másodperc múlva, utolsóként befutott a célba, a tömeg óriási éljenzéssel fogadta őt. Nem csoda: Alysia Montano hamarosan kisbabát szül, most épp 34 hetes terhes, azaz bőven a 8. hónapban jár. Úgyhogy ha úgy vesszük, ő bizony másodmagával futotta le a távot, ami igazán elismerésre méltó teljesítmény.

Azt mondja, azért nem hagyta abba a futást a terhessége kezdetekor, mert orvosa szerint a rendszeres testmozgás mind a mamának, mind a babának jót tesz. Ezzel az egészségügyi szervezetek is egyetértenek, sőt, kifejezetten javasolják a terhesség ideje alatt a könnyű testmozgást - úgy látszik, Montano számára a 800 méteres nemzeti futóverseny csak egy laza kocogás. Az viszont biztos, hogy akik a terhesség alatt sem eresztenek le fizikailag, azoknak könnyebben megy a szülés, és gyorsabban is áll vissza az alakjuk a terhesség előtti formára.

Azt nem tudni, hogy Montano meddig akar még ilyen aktivitással sportolni, de ahogy elnézzük, könnyen lehet, hogy néhány hét múlva akár egyenesen a futópályáról kocog majd be a szülőszobára!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.