Azt hitte, székrekedés miatt görcsöl a hasa

15 órával azután már meg is szült, hogy megtudta: terhes

Sose volt terhes azelőtt, 41 évesen pedig már nem is számított rá az egyébként duci testalkatú nő, így aztán igencsak meglepődött, mikor a hasfájására közölték vele az orvosok: hamarosan szülni fog.

2013.07.29 16:35ma.hu

Mindössze 15 óra telt el aközött, hogy a 41 éves nő rádöbbent, kisbabát vár, és hogy a gyermek meg is született - épen és egészségesen, majdnem normál időre. Az angol Amanda Ross még mindig alig hiszi el, ami történt vele, legfőképp azt nehéz feldolgoznia, hogy az átlagos anyukáknak legrosszabb esetben is szűk 8 hónapjuk van hozzászokniuk az anyaság gondolatához, neki ennél egy kicsit rövidebb idő állt rendelkezésre, babakelengyét pedig végképp nem ért rá összeállítani.

A nő a párjával, Paul Deannel épp vásárolni volt, amikor rátörtek a fájdalmak. Mivel nem sokkal előtte alaposan belakmározott, azt hitte, emésztési panaszai vannak és székrekedésnek minősítette a panaszait, de azért a biztonság kedvéért bement a helyi egészségházba, ahol a vizsgálatok közben az orvos váratlan bejelentést tett: legalább hét, de inkább nyolc hónapos terhes. A gyomorpanaszai miatt kapott néhány fájdalomcsillapítót, de mivel a görcsök nem enyhültek, hajnali fél 2-kor Paul kocsiba rakta a nőt és elindultak a kórházba.

Fotó: freedigitalphotos.net

Onnan a vizsgálatok után azonnal átküldték őt a bristoli kórház szülészetére, ahová reggel fél 6-kor érkezett meg, de a szívmonitor szerint a baba pulzusa addigra vészesen lelassult, így nem lehetett tovább várni, császármetszéssel a világra segítették az alig több mint 2 kilós Chloét. Hat napig tartották őket megfigyelés alatt, de mostanra az egész család otthon van. A férfinak az első házasságából két gyermeke van, és már kétszeres nagypapa, Amanda viszont korábban hiába szeretett volna teherbe esni, nem jött össze.

"Az első reakcióm, amikor azt mondták, terhes vagyok, olyan volt, mintha terrortámadás ért volna. Arra gondoltam: te jó ég, ha ez tíz évvel ezelőtt történt volna velem - de már a 40-es éveimben járok!" - mesélte az újdonsüt anyuka. Mint mondja, nem is sejtette, mi vár rá, mert se reggeli rosszulléteket nem érzett, se a baba mozgását később. "Teljesen felkészületlenek voltunk, még egy kis vattapamacs sem volt otthon" - tette hozzá.

Szerencsére a családtagok gyorsan összefogtak és mindent beszereztek, amire egy ilyen apróságnak az első időszakban szüksége lehet. A szülők pedig próbálják szokni a váratlan helyzetet - számolt be a Daily Mail.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.