Nem tudta a félmaratonista, hogy terhes

Azt hitte, a futástól fáj a háta, de másnap megszült

Azt mondja, fogalma sem volt róla, hogy terhes, ezért a félmaratonista futó ugyanúgy vett részt az edzésen, mint máskor. De a hátfájása egész éjjel és másnapra sem akart elmúlni, ezért kórházba ment.

2013.06.06 12:31ma.hu

Bő két hét múlva egy félmaratonon vett volna részt, de egy váratlan szülés keresztülhúzta a 33 éves Trish Staine számításait. Szó szerint váratlan: a kétgyermekes anyukának saját bevallása szerint a leghalványabb sejtése sem volt arról, hogy harmadszorra is gyermeket vár, azt meg végképp nem gondolta, hogy már a 8. hónap vége felé jár. Így hát vasárnap a megszokott rend szerint elment a felkészítő edzésre, ahol két órás kemény futáson vett részt, hogy a június 22-i Garry Bjorklundra a legjobb formáját tudja hozni.

De amikor hazaért, egyre súlyosabb fájdalmat érzett a hátában. "Vettem egy forró zuhanyt és nem foglalkoztam vele. De mikor hétfő reggel felébredtem, még erősebben fájt a hátam és a nap előrehaladtával egyre rosszabb lett. Gondoltam, elmegyek az ügyeletre. Azt hittem, megrepedt a porckorongom vagy meghúztam egy izmot" - mesélte a nő a The Daily Telegraph című brit lapnak.

Fotó: freedigitalphotos.net


Noha már két gyermeket kihordott, az a lehetőség fel sem merült benne, hogy terhes. Trishnek és férjének, Johnnak egy 11 éves fia és egy 7 éves lánya van, valamint a férfi előző házasságából született három nagyfiút - 17 és 20 év közöttiek - is együtt nevelik. De hétfő kora délutánig nem tudták, hogy újabb fővel bővül a család. "Egyáltalán nem híztam, és a magzati mozgásokat sem éreztem az elmúlt hónapokban. Egyébként is, a férjemnek vasectomyája (ondóvezeték elkötése - a szerk.) volt" - magyarázta a döbbent kismama.

Egyszóval a sportoló még hétfőn délben is úgy gondolta, csupán az edzésen erőltethette túl magát. Délben megnézte a férjét, aki kosárlabdázott, aztán kiment egy kicsit játszani a lányával is, majd amikor hazaért, újra semmi másra nem vágyott, mint egy jó meleg fürdőre, hátha az enyhíti a fájdalmait. Nem sokkal később épp a férjével beszélt telefonon, amikor a fájdalom az elviselhetetlenségig erősödött. John ekkor azonnal értesítette a mentőket. "Azt hittem, haldoklik. Fogalmam sem volt, mi folyik itt" - emlékezett vissza.

A sürgősségi osztályon viszont kiderült, hogy semmi okuk az aggodalomra, főleg miután tisztán hallották ők is a magzat szívverését. Berohantak az asszonnyal a szülőszobára és alig öt perccel később, 13.25-kor már azzal jött ki a szülészorvos, hogy kislánya született, súlya pár gramm híján 3 kiló, hossza pedig 48 centi. "Azt mondtam, ez lehetetlen, de biztosnak kell lennie, mert szültem egy gyereket" - álmélkodott az anyuka, akinek a férje még mindig nem tért magához a sokktól.

A kislány egyébként körülbelül 5 héttel korábban született a rendes időhöz képest, most egy hétig még a kórházban tartják megfigyelésre. A szülei Mirának nevezték el, ami a Miracle, azaz Csoda rövid becézése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.