Rosszul alakultak a dolgok

Krumplival próbálta megelőzni a terhességet - nem szájon át!

Rossz vége lett a nem túl felvilágosult nő egyedi fogamzásgátlási módszerének: a 22 éves nőnek állítólag az anyja tanácsolta, hogy egy szem burgonya a vaginában megelőzi a terhességet.

2014.10.06 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/anankkml

Súlyos hasfájása miatt fordult orvoshoz egy 22 éves fiatal nő, aki nem túl meglepő módon nem járult hozzá, hogy neve nyilvánosságra kerüljön. A nő vaginájában ugyanis egy csírázásnak indult burgonyát találtak az orvosok. "Anyám mondta, hogy ha nem akarok teherbe esni, akkor egy krumplit tegyek oda. Elhittem neki" - magyarázta a bizarr felfedezés okát a nő. A Metro című brit napilap értesülései szerint a nőnek szerencsére semmilyen tartós problémát nem okozott a lassan kicsírázó burgonya, amit műtét nélkül sikerült eltávolítani a nemi szervéből.

Ugyanakkor az eset nagyon is erősen rávilágít a kolumbiai fiatalok helyzetére, akik elutasítják az egyébként világszerte elfogadottnak minősülő fogamzásgátló módszereket, köztük az óvszert is, ami ahhoz vezetett, hogy egyre több tinédzser fordul orvoshoz nem kívánt terhesség miatt és a biztonságos szex sem túlságosan ismert az országban. Bár az iskolákban az 1990-es évek óta kötelező lenne a szexuális oktatás, nagyon sok szülő elutasította ezt, főként azért, mert a szex mindmáig tabutémának számít, és így a megfelelő óvintézkedésekről sem hallanak a fiatalok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.