Felékszerezte magát a zöldség

Krumpli nőtt a három éve elveszett gyűrűbe

Három év után került elő egy asszony elveszettnek hitt gyűrűje, ám nem akárhonnan: a saját veteményesükből kiforgatott krumplin díszelgett. De az odakerülése is kalandos lehetett.

2013.08.21 16:17ma.hu

Nem akart hinni a szemének a 72 éves Frieda Hermann, amikor három évvel ezelőtt elveszett kedvenc gyűrűje előkerült, de a meglepetés nem elsősorban a nagy becsben tartott ékszer megtalálásának szólt. Sokkal inkább okozott meglepetést az, ahogyan a gyűrű előkerült: férje forgatta ki a saját kertjükben egy burgonyával együtt: a krumpli szó szerint belenőtt az ékszerbe. Ám az asszony azt mondja, aligha ott veszítette el, a gyűrű kalandos úton kerülhetett a kertbe, majd onnan vissza a konyhába.

Fotó: J. Laudenbacher

Frieda úgy sejti, három éve egy teljesen átlagos napon a konyhai teendők közepette csúszhatott le a gyűrű az ujjáról, egyenesen a zöldséghulladék közé, onnan pedig a komposztálóba került. Valamivel később a kész komposzttal együtt férje beleforgathatta a földbe, ahol évek óta pihent az ékszer, várva, hogy egyszer visszakerüljön kiindulási helyére.

A fehér és sárga aranyból készült, két gyémánttal és egy holdkővel kirakott ékszert nem véletlenül tartotta nagy becsben Frieda: 50. születésnapjára kapta ajándékba ékszerész lányától. A nagy öröm dacára azonban egyelőre nem húzta vissza az ujjára: igyekszik minél tovább megőrizni a burgonyát, amelyet még mindig körülvesz, a hűtőben tartja, amíg csak lehet és szívesen megmutatja a barátainak, akik kíváncsiak rá - számolt be az Augsburger Allgemeine című német lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.