A csatornából került elő a milliós ékszer

Kétszer sikított a vécébe esett gyémántgyűrű miatt

Két sikítás egyetlen gyémántgyűrű miatt: először akkor, amikor egy szempillantás alatt alámerült a vécében, másodszor pedig most, hogy másfél év után váratlanul megkerült.

2012.04.13 17:29ma.hu / MTI

Másfél évvel a kétségbeesett sikoltás után újra éles hang verte fel az amerikai Michelle Rieger házát, ám ezúttal az öröm váltotta ki a heves érzelmi kitörést. Az asszony még 2010 vége felé ejtette bele véletlenül a vécébe az eljegyzési gyűrűjét, amelyet hét gyémántkő díszít, értéke pedig 6 ezer dollár (1,3 millió forint). Amikor látta elmerülni a lefolyóban, már csak egy kétségbeesett kiáltásra telt az erejéből, de esélye sem volt elkapni az ékszert.

Történetét azonban többen is ismerték az idahói Boise településen, többek közt a szennyvíztisztítók is, így amikor a minap az egyik szűrőben a sok üledék közt megcsillant valami, nem sokat teketóriáztak: leadták az értékes gyűrűt a városházán. Michelle-t az egyik barátja értesítette, hogy találtak egy gyémántokkal kirakott ékszert, ő pedig azonnal a hivatalba rohant, ahol már csak egy fotót kellett bemutatnia annak igazolásául, hogy valóban ő a váratlanul megkerült csecsebecse jogos tulajdonosa.

A sikítás tehát másodjára sem maradt el, de a történethez hozzátartozik, hogy a másfél évig bolyongó gyűrűvel még nem sikerült rekordot dönteni: azt egy brit gyémántgyűrű tartja, amely két és fél év után került elő a szennyvíztisztítóból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.