12-15 millió dollárra taksálták

Nem talált gazdára a 15 milliós rózsaszín gyémánt

Nem talált gazdára a Christie's New York-i árverésén egy rózsaszín és két fehér gyémánttal díszített gyűrű, amelynek értékét előzetesen 12-15 millió dollárra - 2,2-2,7 milliárd forintnak megfelelő összegre - taksálták.

2011.04.13 11:20MTI

A több mint 10 karátos rózsaszín gyémánttal díszített darab volt az aukciósház tavaszi ékszerárverésének fénypontja, a helyi idő szerint kedd este rendezett liciten ezúttal élénk színű, kiváló minőségű drágakövekre adhattak ajánlatot az érdeklődők.

A Christie's 31 millió dolláros bevételt könyvelhetett el az aukció végeztével. Noha a rózsaszín gyémántos gyűrű nem kellett senkinek, egy Carvin French által tervezett, 50,3 karátos sárga gyémánttal pompázó gyűrű gazdára talált 2,54 millió dollárért.

Egy 3,25 karátos kék gyémánt 3,66 millióért kelt el, meghaladva becsült - 2-3 millió dolláros - árát.

A várt összeget, 3,55 millió dollárt fizettek egy piros gyémántért, egy zafírokkal és gyémántokkal kirakott Tiffany-gyűrű esetében 746 ezer dollárnál csapott le a kalapács. A Christie's 2010-es ékszerárverései összességében 426 millió dollár feletti bevétellel zárultak.

Tavaly különösen nagy érdeklődés mutatkozott a színes gyémántokért. Egy rózsaszín például 23,1 millióért kelt el Hongkongban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.