Gyémántgyűrűre költötte a lopott pénzt

Nem kispályás: csak luxusékszerre költ a lopott hitelkártyákból

Nem aprózza el egy kaliforniai tolvaj: hetek óta próbálja a rendőrség fülön csípni, ám ő mindig kicsúszik a kezükből, közben pedig több tízezer dollárt költött már luxusékszerekre.

2011.10.14 11:33ma.hu

Hetek óta körözi a kaliforniai rendőrség azt a tolvajt, aki hitelkártyákra "szakosodott", ám eddig hiába sikerült róla az egyik elit ékszerüzletben tökéletes fotókat is készíteni róla a biztonsági kamerákkal, mégsem akadnak a nyomára.

A Tampában tevékenykedő zsebtolvaj kifejezetten a felügyelet nélkül hagyott pénztárcákra és kézitáskákra utazik, elég egyetlen figyelmetlen pillanat, és máris megkaparintotta az áldozat vagyonát. Mivel az emberek többsége kevés készpénzt hord magával, vásárlásaikat bank- és hitelkártyákkal intézik, a zsebtolvaj is ezeket használja fel rövid időn belül.

Tisztában van vele, hogy nincs sok ideje, mert a tulajdonosok amint felfedezik a pénztárcájuk eltűnését, a kártyákat azonnal letiltatják, így a lopás után egyenesen valamelyik közeli luxuskategóriás ékszerboltba vezet az útja. A legnagyobb márkák közül válogat, eddigi legértékesebb "vásárlása" egy 13 ezer dolláros (2,6 millió forint) Tiffany gyémántgyűrű volt.

A rendőrség szerint a férfi a WestShore nemzetközi bevásárlóközpontban is élt a kártyák adta lehetőségekkel. Néhány napja kis híján lebukott, ám aztán ismét sikerült kereket oldania. Az egyik üzletben az eladónak ugyanis gyanús lett, hogy szinte egyáltalán nem gondolkodott, csak bement és máris ezer dollárnyi ékszert akart venni. Ekkor az alkalmazott arra kérte a tolvajt, hogy azonosítsa magát, ám ő erre azt mondta, az iratai a feleségénél vannak, az üzleten kívül, majd elhagyta a boltot. A biztonsági felvétel is ekkor készült róla.

A cseppet sem pitiáner tolvaj eddig összesen 50 ezer dollárnyi kárt okozott a kártyatulajdonosoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.