Különös nevelési módszer a bolti szarka ellen

Szégyenpadra ültették: "Ne bízz bennem, tolvaj vagyok"

Saját anyja állította, pontosabban ültette pellengérre 10 éves fiát, aki bárhova megy, valamit mindig a zsebébe süllyeszt - a bolti tolvaj még Shrek-füleket is "kapott" szégyenében.

2011.08.25 08:45ma.hu

Szendvicsemberként ültette egy forgalmas park egyik padjára egy ausztrál anya a 10 éves kisfiát, a nyakában lógó táblán elöl is és hátul is egy nem túl hízelgő felirattal: "Nem bízz bennem! Lopni fogok tőled, mert tolvaj vagyok!" A büntetés megkoronázásaként a gyerek még két hatalmas Shrek-fület is kapott a fejére. Miközben így a járókelők céltáblája lett, családja a közelben vidáman piknikezett.

Az Ausztrália északi részén található Queensland város Townsville városrészében a kisfiú azzal "érdemelte" ki ezt a kegyetlen büntetést, hogy az utóbbi három évben bárhova elment az anyjával vásárolni, valami mindig a kezéhez ragadt.

Fotó: Genetics and Society

A nő minden lehetséges megoldást kipróbált már, de elmondása szerint nem segített sem az, hogy rendőrök vették körül a kisfiút, sem az, amikor megmutatták neki a rabszállító kocsit, de még a börtöncellák sem hatották meg.

Az utolsó csepp az volt, amikor a múlt héten a gyerek néhány csokit csent el az egyik boltból, és ez arra késztette a szülőket, hogy drasztikus lépéseket tegyenek. A megaláztatással azonban nagyon sok járókelő nem értett egyet, egy Diane Mayers nevű nőt pedig annyira megrázta az eset, hogy azonnal a gyermekvédelmi szolgálatot hívta.

"A fiú csak lógatta a fejét és bámult a földre. A szülők két példányban nyomtatták ki a feliratot, majd laminálták, így akasztották a nyakába és a hátára - sok munkát fektettek bele!" - háborgott a szemtanú. "Közben rengeteg ember ment arrafelé, és csak nevettek rajta, többek közt vele egykorú fiúk is" - tette hozzá.

Mayers asszony azt is elmondta, hogy egy ponton a fiúcska levette a Shrek-füleket, de akkor az anyja ott termett és azt mondta: "Tedd vissza, vagy megpofozlak!" Mégsem indult eljárás a meg nem nevezett anya ellen, mert kimagyarázta magát, mondván, ez egy utolsó próba volt, hátha ettől a gyerek leszokik a bolti szarkaságról.

"Remélem, tanult a leckéből, és nem hinném, hogy újra lopna játékból - de ezt csak az idő fogja eldönteni, amikor már eléggé bízom benne annyira, hogy elengedjem egy boltba" - fogalmazott a nő.

Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy vajon megpróbálta-e már kideríteni, mi állhat a lopások hátterében, és a büntetések mellett próbálkozott-e már gyermekpszichológusnál, hisz azt sem lehet kizárni, hogy a gyerek nem rosszindulatból vagy csínytevésből vált tolvajjá, hanem kleptomániával küzd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.