A felperes azonnal felismerte a lopott ruhát

Balek tolvaj: a lopott kabátban ment a tárgyalására

Igazi balfék volt az a kabáttolvaj, aki az ellene indított bírósági tárgyalásra a lopott ruhadarabban érkezett. A vallomástételre persze levette magáról - de addigra már késő volt.

2011.06.28 11:29ma.hu

Nem tudni, vajon mire számított Stephen Kirkbride, amikor megjelent az ellene zajló bírósági tárgyaláson - épp abban a kabátban, amelynek ellopása miatt beperelték! Pedig láttunk már néhány balfék tolvajt, de ezzel a húzásával a 46 éves brit férfi méltán került be a legnagyobb idióták közé.

Kirkbride a Kendal Sportáruház egyik márkás dzsekijét fújta meg nemrég, de a biztonsági őröknek nem sikerült őt elcsípni akkor, amikor menekült kifelé a boltból, ellene mindössze a biztonsági kamera felvétele szólhatott.

Ilyen kabátot lopott el Kirkbride (Fotó: Cascade)

A bolt tulajdonosainak mégis váratlanul ölébe pottyant a szerencse a bírósági eljárás közben: a tolvaj ugyanis legnagyobb meglepetésükre pont abban a kabátban sétált be a tárgyalóterembe, amelyiknek az ellopásáért feljelentették. Persze amikor vallomást kellett tennie, akkor már ingujjra vetkőzött, de a 125 fontba (35 ezer forintba) kerülő dzseki ott hevert árulkodón a szék karfájára dobva.

Az üzletvezető, Deborah Robson azonnal fel is hívta a teremben lévő rendőrtiszt figyelmét a ruhadarabra, amelyet pillanatok alatt bizonyítékként foglaltak le. A Dél-Lakelandi Városi Bíróság elöljárójának kérdésére az állandó lakcímmel sem rendelkező Kirkbride azt felelte, a kabátot egy turkálóban vette, és még alkudott is belőle, mert sérült volt.

Ebben az egyben igaza volt: a kabát valóban kiszakadt, de az akkor történt, amikor a tolvaj kitépte belőle a biztonsági címkéket. A bíró ezek után helyt adott David Duke ügyész érvelésének, és "teljesen valószínűtlennek" titulálta Kirkbride meséjét.

A kabát belső, polárból készült részét egyébként már korábban megtalálta a rendőrség Kirkbride előző lakcímén, de egészen a tárgyalótermi felbukkanásig senki nem tudta, hol lehet a fölső, vízálló fele a ruhadarabnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.