Hét évig tervezgette a halkocsit

Ki mondta, hogy az aranyhalat nem lehet sétáltatni?!

Hét év alatt több ezer munkaórát töltött vele, de megérte a fáradozásokat, mert mostanra végre elkészült Mike Warren-Madden műve, a tökéletes aranyhal-sétáltató kiskocsi.

2015.01.01 12:00ma.hu

Amikor Mike Warren-Madden sétálni indult a házikedvencével, biztos, hogy mindenki megfordult utána, a brit férfi ugyanis nem kutyát vagy macskát, de még csak nem is más négylábú háziállatot sétáltatott, hanem egy aranyhalat. Hogy ehhez Malcolm mit szólt, azt már sosem tudhatjuk meg, mert nemrégiben ő átúszott a másvilág tengerébe, de a 60 éves Mike azt reméli, hogy a "vizes babakocsi" felkelti majd egy befektető figyelmét is és kellő fantáziát lát benne ahhoz, hogy sorozatgyártásba kezdjenek.

A nyugat-yorksi Holmfirthben élő, most már nyugdíjas, de azelőtt fémlemez-megmunkálóként dolgozó férfi hét évvel ezelőtt fogott hozzá az "Aquatic Perambulator" prototítpusának elkészítéséhez, amit aztán folyamatos módosítások során fejlesztett tökélyre. "Eleinte volt némi fennakadás a forgalomban, amikor elindultam Malcolmot sétáltatni, de azért végül mindenki célba ért" - mesélte a feltaláló a Daily Mirrornak.

Fotó: Daily Mirror/Mercury

"Az emberek azt mondták, a hal nem is látja, mi történik, de én mindig azt válaszoltam: honnan tudják? Malcolm közel 12 évig élt, és hiszem, hogy valamit felfogott belőle. Ha egy hal egy kis edényben úszkál, körbe-körbe a polcon, akkor unatkozik. Úgy döntöttem, mókás lenne levinni magammal a kocsmába" - magyarázza a kiinduló ötletet.

A vízikocsi mintegy 1,2 méter magas és lézerrel vágott acélból készült, és Mike azt mondja, hogy mivel eredetileg is fémlemezek megmunkálásával foglalkozott, a gépei segítségével fillérekből meg tudta oldani a kivitelezést. Másnak azonban sokba kerülne, ezért lenne jó, ha sorozatgyártásban lehetne elkészíteni - és már azon gondolkozik, hogy a következő változatot motorosra csinálja, amit távirányítóval lehet működtetni, már csak egy vállalkozó kedvű műszerészt kell hozzá találnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.