200 dollárt fizetett a tulajdonos az operációért

Agydaganattal műtötték meg... az aranyhalat!

Azon már szinte senki nem akad fenn, ha egy kutyáról vagy egy macskáról nehezen mond le a gazdája, és műtőbe viteti rákos megbetegedés esetén. De hogy egy aranyhalat is megoperáltasson a gazdája?!

2014.09.16 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/foto76 (Képünk illusztráció!)

Bravúros műtétet hajtottak végre egy melbourne-i állatkórházban, bár az állat tulajdonosának mélyen a zsebébe kellett nyúlnia: agydaganatot műtöttek ki egy aranyhalból. A 10 éves George fején csak nemrég fedezte fel a tulajdonos, Pip Joyce a kinövést, de amikor megtudta, hogy rák, úgy döntött, hajlandó kifizetni a 200 dollárt, csak mentsék meg a hal életét. A különös képződmény megjelenése mellett a férfi arra is felfigyelt, hogy George-nak problémái adódtak az evéssel és az úszással is, és már a többi hal is elkezdte terrorizálni, amikor észrevették a gyengeségét. "Már a délutáni közös játékokhoz sem csatlakozott, meg ilyesmik, tudják" - magyarázta Joyce.

A műtétet Dr. Tristan Rich kisállat-doktor végezte, aki elmondta, hogy a beavatkozásnak magas a kockázata. A halat először általános érzéstelenítésben részesítették, majd a vizet leeresztették, hogy el tudják végezni a műtétet, közben pedig a szájába helyezett cső segítségével tartották nedvesen a kopoltyúját. A kinövést nagyjából egy órás műtéttel sikerült eltávolítani, ezután "felébresztették" és visszaengedték a vízbe. Most már újra rendesen úszkál, és az orvos szerint akár még 20 évig vígan elélhet.

Joyce azt mondta, hogy lenyűgözte őt az eredmény, és ha újra meg kellene tennie, nem habozna egy percig sem. "Az aranyhal egy kisállat, a család kedvence, és épp olyan fontos, de tényleg. Ezek a halak a kis tóban sok örömöt szereznek, csodás dolog ott ülni és nézni őket" - mondta a boldog gazdi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.